Teboililta uusi voimansiirtoöljy

09.09.2019

Teboililta uusi voimansiirtoöljy

Teboil Fluid TO-4 Synthetic -voimansiirtoöljy toimii 45 asteen pakkasessa.

Teboil esitteli Maxpo-messuilla raskaaseen maansiirtokäyttöön tarkoitetun Teboil Fluid TO-4 Synthetic -voimansiirtoöljyn. Kyseessä on synteettinen vaihteisto- ja vetopyörästö-öljy raskaille työkoneille. Öljy on suunniteltu käytettäväksi koneissa, jotka työskentelevät äärimmäisen raskaissa ja vaativissa olosuhteissa, niin arktisen kylmässä kuin paahtavan kuumassakin ympäristössä.

Tavanomaisiin SAE 50 -vaihteistoöljyihin verrattuna uutuusöljyn käyttölämpötila-alue on huomattavasti laajempi. Juoksevuusominaisuuksiensa ansioista tämä öljy sopii käytettäväksi myös useissa kohteissa, joissa koneenvalmistaja suosittaa SAE 30 -luokan öljyn käyttöä, jolloin erilaisten öljylaatujen sekä kausiöljynvaihtojen tarve vähenee. Joissain tapauksissa uutuusöljyllä voidaan korvata myös SAE 10W -viskositeettiluokan öljy.

– Öljyn jähmepiste on poikkeuksellisen alhainen -45 °C, minkä vuoksi se antaa tehokkaan voitelusuojan heti koneen käynnistyksestä alkaen myös arktisen kylmissä olosuhteissa. Hyvät juoksevuusominaisuudet auttavat lisäksi vähentämään voimansiirron häviöitä sekä parantamaan polttoainetaloutta. Samaan aikaan erinomaiset kuumaominaisuudet sekä öljyn kyky vastustaa ohentumista säilyttävät öljyn komponentteja suojaavat ominaisuudet kaikkein ankarimmissakin työskentelytilanteissa, tuoteryhmäpäällikkö Juha-Pekka Riihimäki toteaa.

Öljyn kitkaominaisuudet ovat yhteensopivia useiden märkäjarruissa käytettyjen kitkamateriaalien kanssa, joka mahdollistaa jarrujen tehokkaan, tarkan ja tunnokkaan toiminnan ilman häiritsevää ääntä.

Synteettinen perusöljypohja ja laadukas lisäaineistus takaavat öljyn suorituskyvyn säilymisen suunnitellun vaihtovälin ajan myös erittäin raskaissa olosuhteissa. Valmistuksessa käytettävä lisäaineistus suojaa komponentteja kulumista vastaan.

Tuotenimensä mukaisesti öljy on suunniteltu erityisesti raskaisiin työkoneisiin, joissa on vaatimuksena TO-4-suorituskykyluokan öljy. Teboil Fluid TO-4 Synthetic SAE 50 ylittää lisäksi Allison C4- ja Komatsu MicroClutch -vaatimukset.

Tilaa noin neljä kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje: http://teboil-voiteluaineet.fi/tilaa-uutiskirje/