DB Schenker tulossa myyntiin – miljardiluokan yritys kiinnostaa kilpailijaa

13.09.2022

Saksan hallitus on päättänyt alustavasti DB Schenkerin logistiikkatoimintojen myynnistä. Näin uutisoi Reuters 8. syyskuuta. Ostajaa haetaan 75 000 työntekijän kansainväliselle logistiikkayritykselle, jonka arvioidaan olevan 12 – 20 miljardin arvoinen.

Schenkerin myynnistä on liikkunut huhuja sen jälkeen, kun Saksan hallitus vaihtui. Vapaa demokraattinen puolue (FDP) ja Vihreät kannattavat sitä, että DB Schenker keskittyisi matkustaja- ja rahtiliikenteeseen kotimaassaan Saksassa. Deutsche Bahn (DB) on Saksan valtion omistama rautatieoperaattori.

DB Schenkerin mahdollinen myynti on herättänyt huomiota. Naapurimaassa Tanskassa päämajaa pitävä DSV ilmoitti jo kesällä 2021 olevansa kiinnostunut harkitsemaan Schenkerin ostoa, tanskalaismedia Shippingwatch uutisoi. Muita isoja logistiikkaoperaattoreita ovat sveitsiläinen Kuehne + Nagel sekä DHL Logistics.

Reutersin mukaan Deutsche Bahn pyrkii hyväksymään myyntipäätöksen mahdollisimman pian. Virallisesti asiaa ei ole vahvistettu, sillä Reutersin lähteet pysyvät nimettöminä. Syyskuun alkuun mennessä Saksan liikenneministeriö eikä Deutsche Bahn kommentoinut asiaa.

Teksti ja kuva Sari Järvinen