Suruseisaus perjantaina 13.3.

09.03.2020

Suruseisaus perjantaina 13.3.

Rahtarit ry järjestää suruseisauksen Lehtisen ja Puntin muistolle.

Kaksi merkittävää kuljetusalan vaikuttajaa, suurta persoonaa ja hienoa ihmistä ovat poissa. Rahtarit ry:n kantava voima, pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja kunniajäsen Anna-Kaisa Lehtinen nukkui pois yllättäen torstaina 20.2.2020 vain 74-vuotiaana. Vain viikkoa myöhemmin torstaina 27.2.2020 yhdistyksen perustajajäsen, pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniapuheenjohtaja Kimmo Puntti nukkui pois pitkäaikaisen sairauden myötä 76-vuotiaana. He ovat molemmat tehneet lähes koko elämänsä pituisen, äärimmäisen arvokkaan työn niin kuljetusalan kuin yksittäisten ammattikuljettajien eteen. He ovat antaneet kaikkensa, että maailma ammattikuljettajille olisi parempi – tämä on heille molemmille ollut sydämen asia ja selkeä kutsumus, Rahtarit ry kertoo tiedotteessaan.

Rahtarit ry kutsuu ystävällisesti kunnioittamaan heidän muistoaan Mäntsälän Rahtarikeskukseen perjantaina 13.3. klo 16-18 järjestettävään muistotilaisuuteen. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta osallistujamäärän muodostuessa suureksi pyydämme kaikkia huomioimaan tämän vierailun kestossa. Tilaisuuden alussa klo 16 pidetään hiljainen hetki Anna-Kaisalle ja Kimmolle.

Koska kaikki eivät pysty osallistumaan tilaisuuteen, Rahtarit ehdottaa kaikkien halukkaiden ja siihen turvallisesti kykenevien raskaan kaluston kuljettajien osallistumista hiljaiseen hetkeen minuutin kestoisella suruseisautuksella. Seisautuksen ajankohdaksi esitetään muistotilaisuuden kanssa samaa ajankohtaa: pe 13.3.2020 klo 16.00-16.01. Koska turvallisuus oli Anna-Kaisalle ja Kimmolle molemmille erittäin tärkeä asia, Rahtarit pyytää kaikkia hiljaiseen hetkeen osallistuvia huomioimaan turvallisuuden seisautuksessa ja valitsemaan tälle asianmukaisen levähdyspaikan, bussipysäkin tai vastaavan muuta liikennettä vaarantamattoman paikan.

Rahtarit ry on ehdottanut jäsenistölleen sosiaalisessa mediassa Anna-Kaisan ja Kimmon muistamista mustalla surunauhalla kyseisenä päivänä –  yhdistys kiittää kauniista eleestä ja ehdottaakin tätä toteutettavaksi kansainvälisen kuljettajan päivän huomionosoitusta vastaavasti, mutta mustalla nauhalla eli solmimalla mustan nauhan ajoneuvon vasempaan peiliin perjantaiksi 13.3.2020. Sillä ei ole väliä, millaisella ajoneuvolla liikut, nauhan voi sitoa vaikka polkupyörän vasempaan tankoon tai vasempaan käsivarteen.