Savonlinjalta ja Nesteeltä uusi palvelu

14.05.2019

Savonlinjalta ja Nesteeltä uusi palvelu

Savonlinjalla matkustavat voivat valita käyttöönsä vähäpäästöisemmän matkan lisämaksusta.

Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun kaukoliikenteen bussimatkustajille tarjotaan mahdollisuus vaikuttaa matkustamisen kasvihuonekaasupäästöihin matkalipun ostamisen yhteydessä.


Vihreä Matka -nimellä kulkeva palvelu on normaalin matkalipun päälle maksettava lisämaksu, jonka suuruuden asiakas voi itse päättää.

Savonlinja sitoutuu Vihreä Matka -palvelusta syntyneen summan edestä vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään tankkaamalla kalustoonsa 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistettua Neste MY uusiutuva diesel -polttoainetta. Sen avulla asiakas voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjään keskimäärin 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna.

– Olemme saaneet asiakkailtamme palautetta, että he toivovat vaihtoehdoksi ilmasto- ja ympäristöystävällisempiä matkoja. Vihreä Matka on vastaus kuluttajien toiveeseen. Pitkän aikavälin tavoitteemme on, että voisimme ottaa uusiutuvan dieselin käyttöön koko kalustossamme, kertoo Savonlinjan liiketoimintapäällikkö Harri Leskinen.

Vähäpäästöisempää matkalippua tarjotaan kaikille Savonlinjan kaukoliikenteen asiakkaille. Vihreä Matka -palvelun voi ostaa normaalin kaukoliikenteen lipun oston yhteydessä mobiilissa Linjalla-sovelluksella sekä Savonlinjan verkkokaupasta. Asiakas voi itse päättää Vihreän Matka -palvelun hinnan. Lisäpalvelun minimiveloitus on yksi euro. Myös tilausliikenteessä asiakkaan on mahdollista valita vähäpäästöisempi tilausajo.

Uutuuslipun lisäksi Savonlinja tuplaa asiakkaidensa Vihreä Matka -palveluun käyttämän summan ja tankkaa sillä Neste MY uusiutuvaa dieseliä kalustoonsa.

Lähde: Neste Oyj