Savolaisyrittäjä pyrkii Helsingin markkinoille

19.10.2020

Savolaisyrittäjä pyrkii Helsingin markkinoille

Savon Kuljetus laajentaa toimintaansa kymmenen kaasukäyttöisen jakeluauton voimin.

Kuljetus- ja infra-alan monialayhtiö Savon Kuljetus Oy on tilannut käyttöönsä kymmenen kaasukäyttöistä jakeluautoa. Yhtiö on sitoutunut käyttämään uusissa jakeluautoissaan polttoaineena vain biokaasua. Uudet ajoneuvot toimittavat pääsääntöisesti kappaletavarajakeluja pääkaupunkiseudulla, mutta niillä ajetaan myös Kotkassa, Lahdessa ja Hämeenlinnassa.

– Haluamme toimia edelläkävijänä logistiikka-alan muutoksessa. Olemme valmiita nyt ja tulevaisuudessa sekä investoimaan että sitoutumaan asiakkaidemme toiveiden mukaisesti uusiin, vähäpäästöisiin käyttövoimiin, Savon Kuljetuksen liiketoimintajohtaja Kimmo Pekonen sanoo.

Vuodesta 1965 toiminut Savon Kuljetus Oy on tähän asti toiminut lähinnä Savon alueella. Uusien jakeluautojen myötä se pystyy kuitenkin laajentamaan toimintaansa pääkaupunkiseudulle.

– On hienoa nähdä, miten siirtyminen biokaasuun tarjoaa asiakkaillemme uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Savon Kuljetuksen esimerkki on hyvä osoitus siitä, että biokaasu ei ole pelkkä investointi autoon, vaan sen avulla voidaan tuoda yritykselle myös kasvua. Jokainen puhtaampi ajoneuvo maantiellä on askel kohti liikenteen päästöjen vähentämistä ja puhdasta liikennettä, Gasumin raskaan liikenteen myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen sanoo.

Gasum omistaa biokaasulaitoksia Suomessa ja Ruotsissa ja hankkii biokaasua lisäksi kumppanilaitoksilta saatavuuden varmistamiseksi Pohjoismaissa. Biokaasua tuotetaan biohajoavista raaka-aineista kuten biojätteestä, jätevesilietteistä, lannasta ja teollisuuden sivuvirroista. Biokaasun tuotantoprosessissa syntyvän mädätysjäännöksen ravinteet jalostetaan teollisuuden käyttöön tai kierrätyslannoitteiksi Biokaasun valmistusprosessi on oivallinen esimerkki kiertotalousajattelusta.

Lähde Gasum Oy