Kari Melanen valittiin Närhi Oy:n toimitusjohtajaksi

01.02.2022

Kari Melanen, 46 v. on valittu Närhi Oy:n toimitusjohtajaksi 18.4. alkaen. Melanen siirtyy uuteen tehtäväänsä Reagena Oy:stä, jossa hän on toiminut varatoimitusjohtajana. Tätä ennen hän on toiminut Business Joensuun uudet liiketoiminnat ja kansainvälistymispalvelut -yksikön johtajana. Aiempi työhistoria koostuu erilaisten organisaatioiden johto- ja esimiestehtävistä tuotantoon, palveluliiketoimintaan ja kansainväliseen myyntiin liittyen.

Koulutukseltaan Kari Melanen on kauppatieteiden maisteri kansainvälisen kaupan ja myynnin johtamisen koulutusohjelmasta. Hänellä on myös kone- ja tuotantotekniikan insinöörin tutkinto.

– Närhi on pitkän historian omaava ja moderni perheyritys, joka on rakennettu ammattitaidolle, rehellisyydelle ja asiakaslähtöisyydelle. Näihin arvoihin on helppo sitoutua ja odotan innolla yhteistyötä uusien työkavereiden, asiakkaiden, omistajien ja muiden yhteistyötahojen kanssa, toteaa Kari Melanen.

– Karilla on vankka johtamiskokemus ja hän on vahva tiimipelaaja ja varmasti valmis kehittämään yhdessä henkilöstön kanssa Närheä entistä vahvemmaksi, toteaa Närhi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Martti Toivanen.

Toimitusjohtajavaihdos tuli ajankohtaiseksi nykyisen toimitusjohtajan Tomi Haringin siirtyessä 14.3. alkaen Business Joensuu Oy:n toimitusjohtajaksi. Haring jatkaa Närhen hallituksessa.

Närhi Oy on Raskassarja-ketjuun kuuluva raskaan kaluston varaosien maahantuoja ja vähittäismyyjä. Yrityksellä on toimipisteet Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa ja Lappeenrannassa. Joensuulaislähtöinen perheyritys on palvellut suomalaisia kuljetusliikkeitä ja korjaamoita jo kuuden vuosikymmenen ajan. Närhen vuotuinen liikevaihto on noin 13 MEUR ja yhtiö työllistää 40 raskaankaluston varaosakaupan ammattilaista.