Sähkökuorma-auto valittiin ensimmäistä kertaa Vuoden kuorma-autoksi

23.11.2023

Volvo FH Electric voitti ”Vuoden kuorma-auto 2024” -palkinnon Solutrans Transport Exhibition -näyttelyssä Ranskassa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sähkökuorma-auto valittiin ykköseksi.

Volvo sai enemmän ääniä kuin sen sähköiset kilpakumppanit: Mercedes-Benz eActros 300/400 ja Scania BEV.

Tuomariston mielestä ratkaisevaa olivat FH Electricin tarjoama akselivaihtoehtojen runsaus, mahdollisuus neljän hengen hyttiin ja modulaarinen akusto, jossa voi valita kahdesta kuuteen akkua riippuen käyttötarpeesta.

– FH Electric soveltuu monenlaisiin kuljetustoimintoihin. Se on todiste siitä, että energiasiirtymä vahvistuu myös nykypäivän haastavassa liiketoimintaympäristössä, International Truck of the Year -järjestön puheenjohtaja Gianenrico Griffini totesi.

– Volvo FH Electric edustaa uutta aikakautta kuorma-autokuljetuksissa, ja tämän palkinnon voittaminen osoittaa selvästi, että siirtyminen päästöttömiin kuljetuksiin tapahtuu tässä ja nyt, Volvo Trucksin johtaja Roger Alm sanoo.

Volvo FH Electricin tuotanto aloitettiin vuonna 2022 Volvon tehtaalla Göteborgissa ja vuonna 2023 Belgian Gentissä. Volvo Trucks oli ensimmäinen globaali valmistaja, joka aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2019. Volvo Trucks on raskaiden sähkökuorma-autojen markkinajohtaja Euroopassa 49 prosentin markkinaosuudella.

International Truck of the Year -järjestö perustettiin vuonna 1977, ja se koostuu 24 hyötyajoneuvotoimittajasta, jotka edustavat suuria kuorma-autolehtiä eri puolilla Eurooppaa. Vuosipalkinto myönnetään viimeisten 12 kuukauden aikana markkinoille tuodulle kuorma-autolle, joka on vaikuttanut eniten maantiekuljetusten tehokkuuteen. Arvioinnissa käytetään useita kriteerejä, mukaan lukien teknologiset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, ajettavuus, energiatehokkuus, ekologinen ”jalanjälki” ja kokonaiskustannukset (TCO).

Lähde: International Truck of the Year ja Volvo Trucks. Kuva Volvo Trucks