Roclalta automaattitrukki

17.05.2019

Roclalta automaattitrukki

Rocla on kehittänyt uuden automaattisen työntömastotrukin.

Rocla ART (automated reach truck) on täysiverinen automaattitrukki, joka sopii kuormalavojen käsittelyn automatisointiin aina kymmenen metrin korkeuteen asti logistiikkakeskuksissa ja varastoissa. Se käyttää kolmea skanneria säätämään nopeutta ja kulmaa dynaamisesti kääntymisen aikana. Jos esteitä ei havaita, automaattitrukki säilyttää nopeutensa myös käännöksissä, mikä lisää työskentelyn tehokkuutta. Kompaktin kokonsa ja ketterän kääntösäteen ansiosta ART voi työskennellä tavallisissa kolmen metrin levyisissä työntömastotrukkikäytävissä. Valmistajan mukaan ART:n teknologia ja ohjelmistot tekevät lastinkäsittelystä huomattavasti aiempaa nopeampaa.

ART:hen on kehitetty useita uusia turvajärjestelmiä. Dynaaminen vakautusjärjestelmä seuraa jatkuvasti nopeutta, lastin painoa ja korkeutta, ja varmistaa, että lastinkäsittely on aina vakaata. Paineen kompensointijärjestelmän ansiosta lastinkäsittely on tehokasta ja jatkuvaa lastin painosta riippumatta. Törmäyksen tunnistustoiminto varmistaa myös lastinkäsittelyn turvallisuuden.

Työntömastotrukeilla työskentely on haastavaa ja raskasta työtä, niinpä joillakin teollisuuden aloilla on ollut jopa työvoimapulaa työntömastotrukkikuljettajista. Itsestään ajaville työntömastotrukeille on ollut jo pitkään kysyntää, kuitenkin tämän toiminnon automatisointiaste on jäänyt alhaiseksi.

Rocla ART:in suunnittelussa tutkittiin varastojen työprosesseja ja haastateltiin sekä videoitiin työntömastotrukkikuljettajia. Tämän käyttäjätutkimuksen avulla saatiin prosessien ongelmakohdat selville, ja pystyttiin kehittämään automaattinen vaihtoehto manuaalitrukille.

Lähde: Rocla Oy