Nopeusratsioita keskiviikkona 3.4.

02.04.2019

Nopeusratsioita keskiviikkona 3.4.

Nopeusvalvontamaraton järjestetään kaikissa poliisilaitoksissa keskiviikkona 3.4. kello 00.00-24.00.

Kiire kannattaa nyt unohtaa autoa ajaessa, sillä poliisi valvoo ylinopeuksia etenkin taajamissa. Kuva Sari Järvinen.

Nopeuksia valvovien poliisipartioiden lisäksi valvonnassa käytetään automaattivalvontalaitteistoja. Kaikki kiinteiden valvontapisteiden noin 130 kameraa sekä valvonta-autot ovat tuolloin käytössä.
Nopeusvalvontaa kohdennetaan erityisesti taajamiin sellaisille alueille ja tieosuuksille, joissa on tapahtunut liikenneonnettomuuksia ja ajetaan ylinopeuksilla.

– Tavoitteenamme on, että valvonnalla ja siitä ennakkoon tiedottamisella ennalta estettäisiin liikenneonnettomuuksia. Toivottavaa on, että kuljettajat pohtisivat omaa ajokäyttäytymistään ja nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä niin oman kuin muidenkin tienkäyttäjien näkökulmasta, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Viime vuoden vastaavassa valvontatapahtumassa ylinopeuksista jäi kiinni 5 159 kuljettajaa, joista poliisipartiot pysäyttivät 1309 kuljettajaa ja automaattivalvonnalla todettiin 3 850 ylinopeutta.
Automaattivalvonnan kiinteisiin valvontapisteisiin ylinopeutta ajettiin tuolloin 2 104 kertaa ja valvonta-autojen havaitsemia rikkeitä todettiin puolestaan 1746 kappaletta.

Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) koordinoimaan valvontaoperaatioon osallistuu yli 20 Euroopan maata. Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.