Nokialta uusia renkaita kuorma-autoihin

07.11.2021

Nokian E-Truck -rengasperhe on suunniteltu tarjoamaan luotettavia ja taloudellisia kilometrejä alueellisissa ja keskipitkän matkan kuljetuksissa. Nokian R-Truck -rengasperhe sen sijaan sopii paremmin vaativaan tie- ja maastokäyttöön.

Keski-Euroopan kaltaisissa paikoissa, joissa kaupungit reunustavat teitä tiheänä nauhana, tarvitaan keskipitkillä matkoilla ja alueellisissa kuljetuksissa luotettavasti palvelevia kuorma-auton renkaita. Vaikka talvet eivät aivan Pohjolan lumisuuteen ylläkään, on huojentavaa tietää renkaiden suoriutuvan säästä kuin säästä – ajoittainen lumi ja loska mukaan lukien. Näihin oloihin Nokia kehitti 3PMSF-talvimerkintää kantavan E-Truck-rengasperheen.
– Keskipitkät matkat ja paikalliskuljetukset asettavat renkaille omat vaatimuksensa. E-Truck-rengasperhe on tarkoitettu taloudelliseksi joka sään vastaukseksi näihin vaatimuksiin, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen.
Uusi tuote laajentaa Nokian E-Truck Steer -ohjausakselin renkaiden kokovalikoimaa. Koossa 385/55R22.5 se soveltuu paikalliskuljetuksiin ja keskipitkän matkan kuljetuksiin tiheästi asutetuilla alueilla.
– Polttoainetaloutta on parannettu ja lämmönmuodostusta on saatu entistä alhaisemmaksi renkaan matalan vierintävastuksen avulla.

 

On/off-road-kuljetukset vievät renkaat kahteen erilaiseen maailmaan. Maantiesiirtymissä ollaan kulloistenkin tienpäällysteiden ja sääolojen armoilla, kun taas maansiirtotyömaa tai kaukainen metsätyömaa vaatii maasto-ominaisuuksia. Nokian R-Truck-rengasperhe on tehty toimimaan molemmissa maailmoissa.
– Maastokäytössä turvallisesta pidosta pitää huolen avoimen pintakuvion hyvä itsepuhdistuvuus. Turvallisuutta ja taloudellisuutta lisää entisestään viillon- ja murtumankestävä kumiseos, jonka lämmönmuodostus on vähäistä, Siltanen sanoo.
Uusi Nokian R-Truck Trailer -rengas 285/70R19.5-kokoisena on tehty perävaunuihin varta vasten raskaita kuormia ajatellen.
– Puutavarakuljetus on tälle renkaalle täydellinen käyttökohde. Siinä yhdistyvät raskaat perävaunut, metsätiesiirtymät ja metsätyömailla ajaminen.

Lähde: Nokia