Volvon sähkökuorma-autoa ei saada vielä Suomeen

07.11.2019

Volvon sähkökuorma-autoa ei saada vielä Suomeen

Volvo Trucks käynnistää sähkökuorma-autojen myynnin maaliskuussa 2020, mutta ei tuo niitä Suomeen.

Volvo Trucks aloittaa Volvo FL ja FE Electric -sähkökuorma-autojen myynnin maaliskuussa 2020 Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa ja Alankomaissa. Volvo FL ja FE Electric mallien tuonti Suomeen aloitetaan myöhemmin tuotantomäärien kasvaessa.
– Alkuvaiheessa tuotantomäärät ovat rajalliset ja Suomen markkinoille tästä alkutuotannossa ei tuoda sähkökuorma-autoja. Tulevien vuosien aikana tulemme toimimaan aktiivisesti Suomen markkinalla täyssähkökuorma-autojen kanssa ja tuomme ne myyntiin Suomeenkin mahdollisimman pian, Volvo Trucks kuorma-autojen Suomen myyntijohtaja Reino Manninen kertoo.

Volvo FL Electric ja Volvo FE Electric kehitettiin läheisessä yhteistyössä Göteborgissa, Ruotsissa toimivien valittujen asiakkaiden kanssa.
– Vaikka asiakaspalaute on ollut positiivista, myönnämme, että sähkön infrastruktuuri on edelleen kehitteillä useimmissa kaupungeissa. Toimimme yhdessä julkisten ja yksityisten kumppaneiden kanssa sopiaksemme pitkän aikavälin strategiasta latauspisteiden lisäämiseksi. Mutta on selvää, että latauspisteiden infrastruktuurin kehitys pitää nopeutua, Volvo Trucksin sähkökuorma-autoista vastaava johtaja Jonas Odermalm sanoo.
Volvo FL Electric- ja Volvo FE Electric -kuorma-autot on kehitetty jakelu-, jätteenkäsittely- ja muuhun kaupunkiliikenteeseen. Volvo FL Electricin kokonaismassa on 16 tonnia, Volvo FE Electricin 27 tonnia.

Lähde: Volvo Trucks