Mercedes-Benz Actros 2

25.09.2020

Mercedes-Benz Actros 2

Erikoismallissa on nappanahkaa, tunnelmavalaistus ja aktviinen ajoavustin.

 

Mercedes-Benz Actros Edition 2 -erikoismalli on suunniteltu innovaatioista innostuneille ammattikuljettajille ja yksinyrittäjille. Actros Edition 2:ssa mukavuutta lisäävät nappanahkaiset kojelauta ja ovenkahva sekä katon tunnelmavalaistus. Ohjaamon vuoteen leveys on 900 milliä ja kaikki ikkunapinnat voi peittää pimennysverhoilla yksityisyyden takaamiseksi. Hytissä on neljä yleisvalaistusta luovaa led-spottivaloa ja kolme työskentelyä helpottavaa suunnattavaa led-spottia. Malli on saatavana 2- ja 3-akselisina versioina sekä GigaSpace- ja BigSpace-ohjaamoratkaisuilla.

Edition 2 -autoissa on vakiona kuusi varustepakettia: Safety-turvapaketti (monipuoliset ajoavustimet), Comfort-mukavuuspaketti (mm. led-tunnelmavalaistus ja jääkaappi), Driving-kuljettajapaketti (mm. nahkapäällysteinen ohjauspyörä), Sight-näkyvyyspaketti (mm. bi-ksenon-ajovalot ja led-takavalot), Mediapaketti (mm. äänentoisto ja ylimääräinen 12/15 V pistorasia) sekä Extra Line (mm. MirrorCam ja tervetuloa-valotoiminto). Auton vakiovarusteluun kuuluvat myös ABA 5 -hätäjarrutusavustin, katveavustin sekä ennakoiva PPC-vakionopeussäädin. Lisävarusteena autoon on saatavissa aktiivinen ajoavustin ADA, joka mahdollistaa osittain automaattisen SAE 2 -tason ajamisen.

 

Järjestelmäpuolella erottuu täysin automaattinen Mercedes-Benz Uptime -telediagnostiikka. Se seuraa jatkuvasti yli 40 ajoneuvojärjestelmän ”terveydentilaa” yli 1 200 eri parametrin perusteella. Järjestelmä ennakoi ja auttaa estämään teknisiä murheita ja ajon keskeytyksiä ja voi valmistajan arvion mukaan jopa puolittaa ennakoimattomien korjaamokäyntien osuuden auton käyttöaikana.

Autoja valmistetaan vain 400 kappaleen rajoitettu sarja, ja tilaukset käynnistyvät tammikuussa 2021. Aikaisemmasta vastaavasta 400 kappaleen Edition 1 -sarjasta 3 autoa saatiin Suomeen.

Toinen syksyn uutuus on Mercedes-Benz Actros F. joka on Actros5-mallia pelkistyneempi ja on suunniteltu erityisesti asiakkaille, jotka eivät välttämättä vielä arvosta kaikkia Actros5:n uusimpia turvallisuus- ja mukavuusinnovaatioita.