Ford Transit palkittiin kuljettajaa avustavista toiminnoista

05.11.2021

Tonniluokan pakettiauto Ford Transit Custom sai kuljettajaa avustavista teknologioistaan kultaisen palkinnon ajoneuvojen turvallisuutta testaavan Euro NCAP -organisaation testeissä.
2-tonnisten segmentissä Ford Transitin sai kultaisen palkinnon viime vuonna.

Transit Customin kultainen luokitus on seurausta auton kasvaneesta turvallisuutta edistävien teknologioiden määrästä. Mallin vakiovarusteisiin on muun muassa lisätty aiemmin tänä vuonna turvavyömuistutus.

Transit Custom -malleihin on alkuvuonna 2022 tulossa myös uusi digitaalinen taustapeili, jonka näkymä on kaksinkertainen perinteiseen taustapeiliin verrattuna. Ominaisuus on erityisen käytännöllinen pakettiauto- ja jatko-ohjaamomalleissa sekä pikkubusseissa, joissa näkyvyys taaksepäin on usein rajallinen. Pakettiautoissa on nyt myös lastin kiinnittämistä helpottavat LED-valaistut kattokiskot. Tavaratilaan on saatavana useita käytännöllisiä ratkaisuja, kuten kaksitasoinen lattia, jonka alle voi asentaa eripituisiin malleihin sopivia säilytyslaatikoita.

Valmistaja huomauttaa, että kuljettajaa avustavat ominaisuudet ovat täydentäviä toimintoja eivätkä ne korvaa kuljettajan huomiota, päätöksentekoa ja tarvetta hallita ajoneuvoa.