Scanialta uusi telivetoakselisto

16.09.2021

Uusi akselisto sallii yhdistelmän kokonaispainon aina 90 tonniin saakka.

 

RB885-telivetoakselisto on suunniteltu suurien massojen kuljetuksiin kovapintaisilla teillä, kun osa matkoista ajetaan tyhjänä. Uusi akselisto sallii yhdistelmän kokonaispainon aina 90 tonniin saakka ja akselistoon on valittavissa useita eri perävälityksiä. Lisäksi teliakselisto voidaan valita nousevana ja irtikytkeytyvänä.

Akselisto on yksivälitteinen ja sen tarkoituksena on taata hyvä polttoainetalous korkeammillakin maantienopeuksilla. RB885-akselistossa ensimmäisen ja toisen akselin välitys on sama. Tämä tarkoittaa parempaa kestävyyttä. Akselit pyörivät samalla nopeudella, mikä parantaa liikkeellelähtöä.
Molemmilla akseleilla on tasauspyörästön lukitus, jonka kuljettaja voi kytkeä päälle turvaamaan pitoa.

Tärkeimpiä tekijöitä akseliston valinnassa ovat maasto, yhdistelmän kokonaispaino, tieolosuhteet ja nopeus. Valitsemalla nousevan ja irtikytkeytyvän telivedon, voidaan saavuttaa merkittävä säästö polttoaineen kulutuksessa esimerkiksi tyhjällä puutavarayhdistelmällä ajettaessa. Säästö syntyy akseliston pienemmän sisäisen vastuksen ja rullausvastuksen ansiosta. Nouseva teli myös vähentää renkaiden kulumista ja parantaa moniakselisen auton käsiteltävyyttä ahtaissa paikoissa.