ZF osti WABCOn

25.04.2019

ZF osti WABCOn

Kaksi maailman johtavaa teknologia-alan toimijaa yhdistävät voimansa.

– WABCOn näkökulmasta kaupassa yhdistyvät oikea hinta ja oikea ajoitus. Olemme ennenkin tehneet menestyksekkäästi yhteistyötä ZF:n kanssa muun muassa uusien prototyyppiteknologioiden kehityk-sen parissa, WABCOn hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Jacques Esculier toteaa.

ZF Friedrichshafen AG (ZF) hankki kaikki liikkeelle lasketut WABCOn osakkeet 136,50 dollarin kappalehintaan käteiskaupalla 26.2.2019. Osakkeiden arvo oli yhteensä yli 7 miljardia.

Tehty kauppa yhdistää kaksi maailman johtavaa teknologia-alan toimijaa, jotka palvelevat OEM-valmistajia ja kalustoa auto- ja hyötyajoneuvosektoreilla. Hyötyajoneuvojen turvallisuus ja tehokkuus, kuten ajoneuvon hallinta, aktiivinen ilmajousitus ja kalustonhallintajärjestelmät ovat WABCOn osaamisaluetta. Kaupan myötä tämä yhdistyy ZF:n johtoasemaan auto- ja hyötyajoneuvoteollisuuden voimansiirto- ja alustateknologioiden alalla.

– Näemme tulevaisuudessa suuria mahdollisuuksia, mutta niiden toteuttaminen tulee olemaan haastavampaa. On käynyt yhä selvemmäksi, että alallamme on odotettavissa uudenlaisia strategisia haasteita, ja että markkinoille tulee uusia kilpailijoita, myös sektorin ulkopuolelta. Näillä kilpailijoilla tulee olemaan käytössään aivan uudenlaisia resursseja. Siksi WABCOn on tehtävä kriittisiä päätöksiä koskien rooliaan alan arvoketjussa tulevaisuudessa. Lisäksi ennusteiden mukaan tulemme tarvitsemaan merkittäviä yrityksen sisäisiä investointeja ja uusia yhteistyökumppaneita, jotta saamme käyttöön uusien osa-alueiden edellyttämät teknologiat, WABCOn hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Jacques Esculier kommentoi.

– WABCOsta tuli itsenäinen pörssiyhtiö lähes 12 vuotta sitten. Uskomme, että kykymme ennakoida markkinoiden dynamiikkaa ja luoda uusia teknisiä innovaatioita on avainasemassa markkinoilla erottumisen ja yhtiömme menestyksen suhteen. Siksi meillä on hyvä käsitys pitkän aikavälin kilpailijoista ja niiden mahdollisista vaikutuksista sektoriin, jonka tulevaisuuteen kuuluvat yhä itsenäisemmät, sähköistetymmät ja liitettävämmät ajoneuvot.

WABCOn hallituksen yksimielisesti hyväksymän kaupan odotetaan toteutuvan alkuvuodesta 2020.

WABCO on maailmanmarkkinoiden johtava hyötyajoneuvojen turvallisuutta, tehokkuutta ja liitettävyyttä parantavien teknologioiden, esimerkiksi jarrujärjestelmien, toimittaja. Noin 150 vuotta sitten nimellä Westinghouse Air Brake Company perustettu WABCO toteuttaa sloganiaan ”Mobilizing Vehicle Intelligence” tukemalla hyötyajoneuvojen autonomisuuden, liitettävyyden ja sähköistyksen kasvua. WABCO tuo markkinoille jatkuvasti uusia innovaatioita, jotka ratkaisevat keskeisiä älykkään ajoneuvoteknologian haasteita, ja soveltaa laajaa osaamistaan erilaisten monimutkaisten ohjaus- ja turvajärjestelmien yhdistämiseen, jotta ajoneuvojen matkat olisivat tehokkaita ja turvallisia – maantiellä, kaupungissa ja varikolla. Tänä päivänä maailman johtavat kuorma-autojen, linja-autojen ja perävaunujen valmistajat luottavat WABCOn huipputeknologioihin. WABCOn liikevaihto oli vuonna 2018 yli 3,8 miljardia dollaria. Yritys työllistää yli 16 000 työntekijää 40 maassa.

Lähde:WABCO