Volvo FM vei suunnittelukilpailun voiton

15.04.2021

Volvo Trucksin FM-malli on voittanut Red Dot Award 2021 -palkinnon hyötyajoneuvojen tuotesuunnittelusarjassa.
– Red Dot -palkinto on suuri kunnianosoitus Volvo Trucks -suunnittelutiimin luovasta työstä. Palkitsemisen perusteissa korostetaan kokonaisvaltaisesti ja tasapainoisesti suunniteltua Volvo FM-kuorma-autoa: suunnittelemalla ulko-, sisä- ja käyttökokemusta tarkoituksellisesti parannamme kuljettajamme jokapäiväistä elämää ja pidämme yhteiskuntamme toiminnassa, kertoo Carin Larsson, Volvo Trucksin pääsuunnittelija UX-suunnittelutiimistä.

Volvo FM lanseerattiin vuonna 2020 yhdessä Volvo FH:n, Volvo FH16:n ja Volvo FMX:n kanssa. Kaikki neljä uutta raskasta kuorma-autoa ovat olleet sarjatuotannossa maaliskuusta 2021 lähtien.

Red Dot Award on kansainvälinen suunnittelukilpailu, jossa alan asiantuntijoista koostuva raati arvioi suunnittelua kategorioissa tuotesuunnittelu, viestinnän suunnittelu ja suunnittelukonseptit ja valitsevat erinomaisen suunnittelun ansiosta parhaiten edukseen erottuvat voittajat. Vuoden 2021 kilpailussa raadin arvioitavana oli tuotteita yli 60 maasta. Red Dot Award -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran 1955 Design Zentrum Nordrhein Westfalenissa Essenissä Saksassa.