Scania lopettaa Citywiden, Interlinkin ja C-alustojen tuotannon – Osa Puolan tehtaasta suljetaan

30.05.2023

Scania tiedotti muuttavansa linja-autoliiketoiminnan kehityssuunnitelmia, tuotekehitystä ja tuotantoa. Investoinnit kohdistuvat K- ja F-alustojen valmistukseen laajalla voimansiirtolinjavaihtoehdolla.

Scania Citywiden, Scania Interlinkin ja C-alustojen myynti ja tuotanto lopetetaan. Tämän vuoksi Scania on päättänyt sulkea Puolan Słupskissa sijaitsevan Scanian alustojen koreja valmistavan tehtaan osan. Korituotanto loppuu asteittain vuoden 2024 ensimmäiseen neljännekseen mennessä. Tämä päätös ei kuitenkaan vaikuta alustatuotantoon Słupskissa tai muissa Scanian yksiköissä Puolassa.

Pandemian jälkeen globaalit linja-automarkkinat ovat olleet haastavat, ja vaikka kysyntä on alkanut elpyä, markkinaolosuhteet ovat muuttumassa. Kilpailu kasvaa, ja tulossa on useita uusia turvallisuutta ja kestävyyttä koskevia oikeudellisia vaatimuksia, jotka edellyttävät merkittäviä investointeja uuteen teknologiaan. Kestävän liikkumisen eturintamassa pysymiseksi Scanian maailmanlaajuista linja-autoliiketoimintaa on muutettava.

Scania kertoo tarjoavansa jatkossakin linja-autoja, jotka perustuvat modulaariseen järjestelmään, laajaan huoltoverkostoon sekä vahvoihin globaaleihin ja paikallisiin kumppanuuksiin päällirakentajien kanssa. Se aikoo panostaa yhteistyön lisäämiseen päällirakentajien ja älykkäiden liikennejärjestelmien kumppaneiden kanssa, jotta voisi tarjota kilpailukykyisiä ja kestäviä liikkuvuusratkaisuja muuttuvilla markkinoilla.

Scanian linja-autoliiketoiminnan toimintamallia on päätetty muuttaa. Uusi toimintamalli on flow-pohjainen ja sisältää kokonaisvaltaisia vastuita. Tämä uusi järjestely lisää Scanian mukaan nopeutta ja joustavuutta ja mahdollistaa liiketoiminnan paremman ymmärtämisen reaaliajassa, menestyksekkään linja-autoliiketoiminnan varmistamiseksi. Scanian linja-autoliiketoimintaa varten luodaan uusi monialainen People Transport Solutions -yksikkö.

Lähde ja kuva: Scania