Renault Trucks uudisti nelikkonsa

01.06.2021

Renault Trucks päivittää T-, T High-, C- ja K-sarjansa vuonna 2021, minkä odotetaan tuovan parannuksia ajo- ja matkustusmukavuuteen, turvallisuuteen ja tuottavuuteen.

Uusien mallien odotetaan vähentävän polttoaineenkulutusta kolme prosenttia, sillä ohjaamon aerodynamiikkaa on parannettu etusäleikön uuden muotoilun ja entistä pidempien pyöräkotelojen avulla.

Lisäksi ajoneuvoissa on uutta teknologiaa polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi, kuten uusi versio ennakoivasta Optivision-vakionopeudensäätimestä sekä optimoitu vakionopeudensäädin, jossa on valittavana kaksi ajotilaa.

13 litran Euro VI -moottoreilla varustettujen ajoneuvojen öljynvaihtovälit voidaan käytön ja kilometrimäärän mukaan pidentää jopa 150 000 kilometriin tai 18 kuukauteen.

 

Ajoneuvoihin on asennettu uusi kolmiakselinen säädettävä ohjauspylväs. Ohjauspylvään asentoa ja kaltevuutta säädetään yhdellä polkimella.
Ajoneuvo käynnistyy käynnistyspainikkeella.

Renault Trucks on suunnitellut istuinvalikoimansa uudelleen ja tarjoaa modulaarisia istuimia, jotka voidaan räätälöidä. Saatavana on myös uusia kankaita, jotka on suunniteltu kestämään aktiivista käyttöä. Lisävarusteena on saatavana myös osanahkaverhoilu.

Kojetaulussa on tabletti- ja älypuhelinteline, jonka avulla kuljettaja voi käyttää useita laitteita samanaikaisesti ja ladata niiden akkuja kahden USB-C-liitännän kautta. Ohjaamossa on myös uusi A4-kokoisten asiakirjojen säilytyslokero.

Matkustajan puolella on kaksi säilytystilaa, joiden kokonaistilavuus on 7 litraa sisältäen 2 litran jäähdytetyn tilan.

Renault Trucks on lisännyt Serenity-vuoteen patjan paksuutta 13 prosenttia ja kaksinkertaistanut jousien lukumäärän, jolloin kehon paino jakautuu tasaisemmin. Vuoteeseen voi valita vaahtomuovisen petauspatjan. Patja on erillään rungosta, mikä mahdollistaa muotoonommeltujen lakanoiden käytön.

Vuoteen lähelle on lisätty kaksi USB-C-liitäntää. Kuljettajien ja tienkäyttäjien turvallisuus on niin ikään ollut keskeinen tekijä Renault Trucksin T-, T High-, C- ja K-sarjojen kehittämisessä.

Kuljettajien, kuormien ja muiden tienkäyttäjien optimaalisen turvallisuuden takaamiseksi on saatavana useita lisävarusteita, kuten mekaaninen ovien turvalukitus, kamerat ja läsnäoloanturit sekä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden näkyvyyttä parantavat ovet.

Seisontajarrun hätäkytkentätoiminto lukitsee pyörät ja estää kuorma-autoa liikkumasta odottamattomasti, kun kuljettaja poistuu ohjaamosta.

Renault Trucksin uusissa T-, T High- ja C-malleissa on LED-valot vakiovarusteena. Luonnonvaloa muistuttava LED-valo auttaa kuljettajia havaitsemaan kontrastit ja värit. Tämä parantaa merkittävästi yönäkyvyyttä ja siten turvallisuutta.