Retroautot veivät voiton

02.09.2019

Retroautot veivät voiton

Pelkästään voittajan perävaunun takaosassa on 43 valoa.

Malmergien voittaja-auto on mukaelma vanhasta ASG:n klassisesta mallista (alun perin AB Svenska Godsbilcentraler). Kuva Joachim Cruus.

Malmbergin perheessä koettiin liikuttava hetki, kun Nordic Throphy -palkinto julkaistiin elokuun viimeisenä viikonloppuna. Gotlantilaisen kuljetusyrityksen, Malmbergs Åkerin Scania S650 voitti ykkössijan. Vaikka Trailer Trucking Festival järjestetään Ruotsissa, viimeisen kymmenen vuoden aikana voitto on saatu kotiin vain kolme kertaa. Ruotsalaisten harmina on ollut Mika Auvinen. Suomalainen on voittanut kisan kahdeksan kertaa, useammin kuin kukaan muu.
– Olen niin iloinen, että itken, Micke Malmberg sanoi palkintoseremonian jälkeen. Hänen mukanaan pystiä oli hakemassa Micken poika, Eddie Malmberg. Pysti oli niin suuri, että ylsi nuorukaista lähes napaan asti.
– Tämä on uskomatonta, se on niin suuri, Eddie sai sanottua.

Keltaisen värin ansiosta hytissä tuntuu kuin aurinko paistaisi koko ajan. Kuva Joachim Cruus.

Malmergien voittaja-auto on mukaelma vanhasta ASG:n klassisesta mallista (alun perin AB Svenska Godsbilcentraler). Sellaisella Micken isä, Jan-Krister Malmberg ajoi, kun Micke oli itse lapsi.

Takaosassa näkyy 43 valoa.

Myös tänä vuonna suomalaiset menestyivät hyvin näyttelyssä. Kuljetus Ristimaa tuli toiseksi upealla retrotyylisellä Scania R650:lla, ”Retro Pommacilla”. Autoa on ihasteltu Suomessa jo mm. Logistiikka-Kuljetus 2019 -messuilla Helsingissä ja Power Truck Show’ssa Pohjanmaalla.
Haastajaluokassa Puukuljetus Vesalan ”Cobra” sijoittui kolmanneksi.

Nordic Trophyn voittajakolmikko: Juha Ristimaa (vas.), Micke Malmberg ja Simon Lundman. Kuva Joachim Cruus.

Ristimaan tyylikäs retroauto sai hopeaa.

Vuonna 2020 Nordic Trophy -palkinnosta kisataan Jönköpingissä, Elmia Lastbil-tapahtuman yhteydessä 19.-22. elokuuta.