Renault uudisti tonniluokan Traficinsa

20.09.2021

Pidempään koriin voi väliseinän läpilastausluukun ansiosta lastata jopa 4,15 metriä pitkiä esineitä, mikä on luokan paras lastauspituus.

Traficissa on uudet oviverhoilut ja aiempaa leveämpi kyynärnoja. Keskimmäisen istuimen selkänojan kääntäminen alas muuttaa ohjaamon liikkuvaksi toimistoksi, missä on hyvin tilaa esimerkiksi kannettavalle tietokoneelle ja A4-kokoisille työpapereille. Tilaa voi käyttää myös lounastaukoihin. Ohjaamossa on runsaasti erilaisia säilytyspaikkoja, yhteensä 88 litraa, eniten luokassaan.

Tietoliikennejärjestelmä on päivitetty. Traficiin on nyt saatavana Renault’n EASY LINK, haluttaessa myös sisäänrakennetulla navigointilaitteistolla. Järjestelmään voi yhdistää älypuhelimen Android Auton™ ja Apple CarPlayn™ avulla ja sitä käytetään 8-tuumaisella kosketusnäytöllä. Kokonaisuuteen kuuluu vielä 15 watin tehoinen langaton älypuhelimen lataustaso, mikä varmistaa keskeytymättömät yhteydet pitkänkin työpäivän ajaksi. Lisäksi mittaristossa on 4,2-tuumainen värinäyttö ja ohjaamossa kolme USB-porttia.

Vuosimallin 2022 Renault Traficin tunnistaa uudesta keulasta. Leveyttä korostavan konepellin alla on vaakasuuntainen etusäleikkö, uudet LED-ajovalot ja etupuskuri.

 

Kymmenen saatavilla olevan järjestelmän joukossa ovat mm. mukautuva vakionopeudensäädin, kaukovaloavustin, kaistavahti, katvealueen valvontajärjestelmä, liikennemerkkitunnistin, hätäjarrutusjärjestelmä, etu-, taka- ja kylkipysäköintianturit sekä peruutuskamera.

Renault Traficin moottorivalikoimaa on laajennettu. Nyt valittavana on neljä Euro6D Full -päästövaatimukset täyttävää Blue dCi -moottoria, joiden tehot ovat välillä 81 ja 125 kilowattia (110 – 170 hv). Kaksilitraiset moottorit ovat tehokkaampia kuin ennen ja myös niiden vääntömomentti on kasvanut. Kaikissa moottoreissa on polttoainetta säästävä Start&Stop -järjestelmä ja käsivalintainen vaihteisto. Lisäksi Blue dCi 150 ja 170 -moottorien kanssa on vaihtoehtoisesti saatavana EDC-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto.

Pidempään koriin voi väliseinän läpilastausluukun ansiosta lastata jopa 4,15 metriä pitkiä esineitä, mikä on luokan paras lastauspituus. Kaukosäätöistä keskuslukitusta on kehitetty niin, että virta-avaimesta tai avainkortista ajaja voi avata tai lukita erikseen ohjaamon ja tavaratilan. Pimeällä työskentelyä helpottaa lisävarusteena tavaratilaan saatava LED-valaistus, joka on jopa viisi kertaa vakiona olevia halogeenivaloja tehokkaampi.

Tärkeimmät parannukset Traficissa on tehty ohjaamoon, jossa kojelaudan vaakasuora muotoilu yhdistää sen ovipaneeleihin, mikä lisää tilan tuntua. Yhtenäisiin linjoihin on liitetty kromikoristelua.

 

Renault Traficin voi edelleen yksilöidä tarkasti käyttötarpeen mukaan. Korivaihtoehdoiksi on valittavissa kaksi pituutta ja kaksi korkeutta, joiden kuormatilavuudet ulottuvat 5,8 kuutiometristä 8,9 kuutiometriin. Mm. ovien määrän ja lasituksen voi määritellä sopivaksi.

Vuodesta 2014 lähtien kaikki maailmassa myytävät kolmannen sukupolven Traficit on valmistettu Ranskassa, Normandiassa sijaitsevassa Sandouvilllen tehtaassa. Tehdas viettää 57-vuotissyntymäpäiväänsä ja siellä valmistetuista reilusta 8 miljoonasta autosta joka kymmenes on ollut Trafic.

Ensimmäiset uudistuneet Renault Trafic -tavara-autot saadaan Suomeen vuoden 2022 vaihteen jälkeen.