Rekkaconvoy – kaikki tiet vievät Härmään

10.08.2022

Rekkaconvoy saapuu Härmään Power Truck Show’hun 11. elokuuta 2022 tuoden mukanaan kovatasoisen kattauksen autonäyttelyyn osallistuvia rakennettuja ja maalattuja autoja. Rekkaconvoy’ta voidaan pitää Power Truck Show’n epävirallisena aloituksena ja se on erittäin odotettu tapahtuma Suomen maanteillä.

Rekkaconvoy kerää vuosittain letkaan noin 40-50 rakennettua ja maalattua rekkaa, kuorma-autoa sekä myös näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja muita näyttelyyn osallistuvia autoja. Helsingin Vuosaaren satamaan saapuu näyttelyautoja muun muassa Englannista, Italiasta, Itävallasta ja Sveitsistä. Norjan, Ruotsin ja Tanskan autot saapuvat Naantalin satamaan. Pisimmän matkan Härmään tekevät Englannin autot, joille matkaa kertyy yli 3 000 kilometriä suuntaansa.

Richard Fearn osallistuu Power Truck Show’hun ensimmäistä kertaa. Hän saapuu Barnsleystä Isosta-Britanniasta.

Koko komeudessaan convoy on nähtävillä Lempäälän Pirkanhovissa. Sieltä matka jatkuu pitkänä letkana kohti Härmää. Hinausautot K. Sulinko pitää letkaa kasassa pilottiauton saattelemana Lempäälästä lähtien ja se johdattaa letkaa koko loppumatkan Härmään. Viimeinen pysähdys on Jalasjärvellä Jalastuulessa, jossa rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan ja kulkue lähtee vyörymään Härmään. Niin satamissa kuin pysähdyspaikoilla yleisö voi käydä ihastelemassa tapahtumaan saapuvia rekkoja. Teiden varret ja pysäköintialueet ovat täynnä yleisöä, jotka ovat tulleet katsomaan upeita rekkoja ja toivottamaan autoilijoille hyvää matkaa tapahtumaan. Ulkomailta tulevat osallistujat ovat vuosi toisensa jälkeen aivan ihmeissään saamastaan huomiosta.

Kiho ja Sulinko yhteistyössä pitävät reaaliaikaista seurantaa päällä, josta pääset seuraamaan kulkueen etenemistä reaaliaikaisesti seuraavan linkin kautta:

https://www.kiho.fi/rekkaconvoy

Tervetuloa myös Raskassarja-ketjun osastolle!