PostNordin noutopisteverkosto laajenee

20.05.2020

PostNordin noutopisteverkosto laajenee

PostNordin toimittamia paketteja voi vuoden 2020 loppuun mennessä noutaa jo lähes 700 pakettiautomaatista ympäri Suomen.

Suomalaiset haluavat yhdistää pakettien noudon arjen muihin askareisiin, kuten ruokaostosten tekemiseen, sanoo Mika Granath.

Suomalaiset ovat pakettiautomaattikansaa. Automaattien tuomaa joustavuutta arvostetaan meillä selvästi muita maita enemmän, ja siksi myös automaattien määrä kasvaa täällä huimaa vauhtia.

Joka toinen suomalainen pitää tärkeänä, että verkkokauppaostoksen voi hakea joustavasti pakettiautomaatista. Toimituksen vastuullisuus ja nopeus jäävät selvästi joustavuuden jalkoihin.

– Toisin kuin muissa Pohjoismaissa, tarkalla toimitusajankohdalla ei ole suomalaisille niin suurta väliä, kunhan lähetyksen voi noutaa silloin kun se itselle parhaiten sopii. Suomalaiset haluavat yhdistää pakettien noudon arjen muihin askareisiin, kuten ruokaostosten tekemiseen. Iso osa pakettiautomaateista sijaitseekin juuri päivittäistavarakauppojen yhteydessä, PostNordin verkkokauppa-asiantuntija Mika Granath kertoo.

Koronapandemia on saanut suomalaiset shoppailemaan verkossa fyysisten kauppojen sijaan, ja myös uusia verkkokauppoja on perustettu paljon. Paketteja toimitetaan tällä hetkellä selvästi suurempia määriä kuin huhtikuussa tavallisesti, ja liikkumisrajoitusten myötä erityisesti kotitoimitusten määrä on kasvanut huimasti.

– Vaikka se tässä vaiheessa tuntuukin kaukaiselta, niin jossain vaiheessa on edessä paluu normaalimpaan arkeen. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, tuleeko nyt niin suosituista kotitoimituksista suomalaisten uusi suosikki vai pitävätkö pakettiautomaatit pintansa. Selvää kuitenkin on, että kumpaakin toimitusvaihtoehtoa tarvitaan. Me PostNordilla kehitämme palveluitamme koko ajan tehdäksemme sekä paketin noudosta että kotitoimituksesta mahdollisimman joustavaa, Granath toteaa.

Uudet pakettiautomaatit ovat yhteiskäyttöisiä Pakettipisteitä, ja ne tulevat osaksi PostNordin valtakunnallista noutopisteverkostoa. Niiden myötä PostNordilla on jo lähes 2 000 verkkokauppapakettien noutopistettä ympäri Suomen.