PostNord tuo pakettiautomaatteja kotikaduille – Ensimmäiset Lähiboksit nyt käytössä

17.03.2022

Verkkokaupasta on tullut viimeistään korona-aikana luonnollinen osa suomalaisten arkea. Ostokset halutaan kotiin helposti ja niin, että verkkoshoppailu sujuvoittaa omaa arkea. PostNordin uudenlaiset Lähiboksit tuovat ostokset lähelle kotia, ja paketit ovat noudettavissa ulos sijoitettavista automaateista lähiavauksella vuorokauden ympäri. Ensimmäiset Lähiboksit on otettu käyttöön Turussa ja Tampereella.

– Verkko-ostoksille suunnataan usein sen helppouden vuoksi, mikä asettaa selvät odotukset myös meille paketteja toimittaville yrityksille. Tehtävämme on toimittaa jokainen paketti perille niin, että pystymme helpottamaan vastaanottajan arkea. Lähiboksit ovat uusin ratkaisumme ”viimeisen kilometrin haasteeseen”, PostNordin toimitusjohtaja Johanna Starck sanoo.

Lähiboksit eivät tarvitse erillistä sähköliitäntää tai verkkoyhteyttä toimiakseen. Kuva PostNord.

– Samalla meidän on tärkeää huolehtia omalta osaltamme pakettitoimituksen vastuullisuudesta. Sen lisäksi että minimoimme pakettitoimitusten ilmastovaikutukset kiinnittämällä huomiota pakettien kuljetuksista aiheutuviin päästöihin, meille on tärkeää, että pakettien noutaminen on verkko-ostajille turvallista. Lähiboksien käyttö on sitä myös epidemioiden aikana, sillä ne avautuvat ilman kosketusta älypuhelimella.

Ensimmäiset Lähiboksit on otettu tällä viikolla käyttöön Turussa ja Tampereella, ja verkosto laajenee koko ajan. Vuoden 2022 aikana Lähibokseja tulee olemaan 300 kohteessa Etelä-Suomessa. Samalla PostNord toimittaa edelleen paketteja myös Pakettipisteen ja Smartmilen yhteiskäyttöisiin automaatteihin sekä K-kauppojen ja R-kioskien yhteydessä toimiviin noutopisteisiin. PostNordin noutopisteverkosto kattaa 2 000 noutopistettä ympäri Suomen.

Lähde: PostNord