Näyttävä Rekkaconvoy aloittaa Power Truck Show’n

05.08.2019

Näyttävä Rekkaconvoy aloittaa Power Truck Show’n

Kaukaisin osallistuja tulee seitsemän aikavyöhykkeen takaa.

Ice Age -elokuva on toiminut inspiraationa useammallekin taiteilijalle.

Power Truck Show’n yksi ehdoton kohokohta on torstaina 8.8.2019 tiet ja teiden varret valtaava rekkaconvoy. Torstai on kuljetusmessujen ja autonäyttelyn rakentelupäivä, jolloin näyttelyautot saapuvat ympäri Suomea ja muualta Euroopasta Härmään. Rekkaconvoyssa matkaa rakennettuja kuorma-autoja ja yhdistelmä. Mukana on myös näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja muita näyttelyyn osallistuvia autoja. Yleisö saa tienpäällä pientä esimakua siitä, mitä näyttelyssä on mukana. Teiden varsille ja pysäköintialueille kerääntyy yleisöä. Ulkomailta tulevat osallistujat ovat vuosi toisensa jälkeen aivan ihmeissään saamastaan huomiosta. Kuljettajat kiittävät yleisöä vilkuttamalla valoja ja huudattamalla torvia.

Tiet saattavat ruuhkautua viime vuoden tapaan ja autoilijoilta pyydetään kärsivällisyyttä liikenteessä.

Muun muassa Puolasta, Saksasta, Slovakiasta ja Tanskasta saapuvat ajoneuvot varhain torstaiaamuna Helsinkiin Vuosaaren satamaan. Ruotsin ja Norjan näyttelyautot saapuvat Naantalin satamaan. Koko komeudessaan convoy on nähtävillä Lempäälän Teboil Pirkanhovissa. Sieltä matka jatkuu pitkänä letkana kohti Härmää. Hinausautot K. Sulinko toimittaa pilottiauton virkaa ja johdattaa letkaa koko loppumatkan Härmään. Sulingon mukana matkaavat myös Pohjoisen valtatien pelastajat tv-sarjan tähdet Bjørn Lægreid ja Thord Paulsen. Kaukaisin osallistuja Sergey Petukhov tulee lähes 10 000 kilometrin päästä ja 7 aikavyöhykkeen läpi Jakutian tasavallasta. Viimeinen pysähdys on Jalasjärvellä Jalastuulessa, jossa letka kerätään vielä kerran kasaan ja kulkue lähtee vyörymään Härmään. Niin satamissa kuin pysähdyspaikoilla yleisö voi käydä ihastelemassa tapahtumaan saapuvia rekkoja.

Rekkaconvoy aloittaa kansainvälisen kuljetusalan suurtapahtuman Power Truck Show’n. Yleisö pääsee tutustumaan kuljetusmessuihin ja autonäyttelyyn perjantaina ja lauantaina 9.-10. elokuuta Alahärmän Powerparkissa. Raskassarja on mukana tapahtumassa osastolla U396.

 

Rekkaconvoyn suuntaa antava aikataulu

  • Vuosaaren satamaan saapuu torstaiaamuna 8.8.2019 kello 9.00 autonäyttelyyn osallistuvia maalattuja ja rakennettuja kuorma-autoja muun muassa Saksasta ja Tanskasta. Vuosaaren satamaan saapuneet autot lähtevät ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia noin kello 9.30.
  • Ruotsista saapuvat näyttelyautot lähtevät Naantalin satamasta torstaiaamuna 8.8.2019 noin kello 9.00 ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia. Ruotsin laivalla tulee noin 15 autoa Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.
  • Kahdesta suunnasta tulevat rekkasaattueet kohtaavat toisensa Lempäälän Pirkanhovissa (Teboil) noin kello 11.30. Pirkanhovissa pidetään pieni tauko, josta matka jatkuu noin kello 12.00 entistä isompana saattueena kohti Jalasjärveä.
  • Rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan Jalasjärvellä Jalastuulessa noin kello 14.30-15.00, jossa autoilijat pitävät noin puolen tunnin ruokatauon. Sen jälkeen täydellisessä kokoonpanossa oleva kulkue valtaa maantien kohti Power Truck Show’ta.
  • Seinäjoella rekkaconvoy tulee ohitustietä pitkin Kuortaneentielle, josta noustaan Pohjan Valtatielle ja suuntana Härmä.

Aikataulut ovat liukuvia ja niistä tiedotetaan koko matkan ajan Power Truck Show – Official Facebook-sivuilla.

Tiet saattavat ruuhkautua ja varsinkin Jalasjärvi Alahärmä välillä pyydetään autoilijoilta kärsivällisyyttä liikenteessä, sillä ruuhkaa on varmasti.