Ekeriltä 18-metrinen perävaunu

08.12.2020

Ekeriltä 18-metrinen perävaunu

Module 16 on sivusta avattava perävaunu, johon mahtuu 78 eurolavaa.

Ab Ekeri Oy Kolpissa, Pedersöressä, lanseerasi uuden tuotteen Suomen teille joulukuun toisella viikolla. Module 16 on kokonaan sivusta-avattava perävaunu. Sen ulkomitta on 16 metriä, kokonaispaino 48 tonnia ja kuormatila 120 m3. Sisämitta on optimoitu 78 eurolavalle kahdessa kerroksessa. Module 16 on saatavilla sekä 5- että 6-akselisiin perävaunuihin. Kokonaismitta, 18,21 m, on optimaalinen Suomen teille ja tekee valmistajan mukaan mahdolliseksi päästä pienimpienkin liikenneympyröiden läpi.

Uusien pitkien yhdistelmien ansiosta hyötykuorma on keskimäärin kolmanneksen suurempi, minkä ansiosta liikenteeseen tarvitaan noin neljännes vähemmän ajoneuvoja. Lopputulos on siis pienempi ajoneuvojen määrä teillä ja siten pienemmät haitalliset ympäristövaikutukset.
– Koska Module 16 on mahdollista yhdistää erilaisiin kuljetusratkaisuihin, tuotteen elinaika on lisäksi pidempi. Tämä myös on tärkeä näkökulma Ekerin kestävyysajattelussa, tekninen päällikkö Janne Lindholm painottaa.

Module 16:n tuotekehityksen lähtökohtana on ollut uusi HCT-perävaunuja (High Capacity Transport) koskeva laki, jonka mukaan HCT-ratkaisut ovat olleet 1.6.2020 sallittuja Suomen teillä. Tätä ennen sovellettiin käyttöasetusta alkaen 10.1.2019. Tämä on kiinnostanut alaa myös kansainvälisesti. Ekerin tuotekehitys on keskittynyt kuljetusyritysten tarpeisiin ja kehittänyt yhteistyössä niiden kanssa tämän uuden tuotteen. Module 16 täyttää moduulipohjaisena ratkaisuna uuden tieliikennelain vaatimukset vakaudesta ja kääntyvyydestä (Laki tieliikennelain muuttamisesta 360/2020).

Lähde: Ab Ekeri Oy