Lahden Kujalaan uusi palvelukeskus

11.03.2020

Lahden Kujalaan uusi palvelukeskus

Jopa 38 metriä pitkissä halleissa HCT-yhdistelmänkin huolto ja korjaus onnistuu nopeasti.

Havainnekuva korjaamosta, johon on tulossa jopa 38-metrisiä halleja. Tämän vuoksi kaikki nykyisin käytössä olevat pitkät yhdistelmät voidaan huoltaa ja korjata nopeasti niitä katkomatta.
Raskaan kaluston varaosa- ja korjaamotoiminnassa reilun neljän vuosikymmenen ajan toiminut Originator Oy panostaa tulevaisuuteen rakentamalla Lahden Kujalaan täysin uuden palvelukeskuksen. Valtakunnalliseen Raskassarja-ketjuun kuuluva Originator Oy vastaa näin asiakkaiden tarpeisiin.Rakennustyöt pinta-alaltaan kolmen hehtaarin tontilla ovat jo käynnistyneet. Kaikki nykyiset toiminnot Lahden Launeelta ja Hollolan Kukonkoivusta siirretään loppuvuodesta 2020 uusiin tiloihin.– Lahden Kujalaan, nelostien ja valtatien 12 solmukohtaan valmistuvat tilat rakennetaan täysin meidän nykyisten ja osittain tulevienkin tarpeidemme mukaan. Suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti aiempaa pidempien ajoneuvoyhdistelmien liikkuminen ja niiden tilavaatimukset, Originator Oy:n toimitusjohtaja Oskari Hentilä painottaa.Syksyllä 2020 on valmistumassa myös Lahden eteläinen kehätie, jonka ansiosta uuteen palvelukeskukseen pääsee sujuvasti kaikista ilmansuunnista.

Rakennustyöt kolmen hehtaarin tontilla ovat jo käynnistyneet.

Palvelukeskuksen kokonaispinta-ala on lähes 4 000 neliömetriä. Tästä varaosatoiminnoille ja myymälätiloille on varattu noin 1 500 neliötä.

– Varaosien ja huoltotarvikkeiden myynti vaatii aiempaa enemmän osaamista ja tietotaitoa, minkä vuoksi haluamme panostaa myymälään, jonka pinta-ala tulee olemaan 400-500 neliön luokkaa.

Korjaamon käyttöön tulee kuusi läpiajettavaa tilaa, joiden pituus on noin 38 metriä. Mitoitus mahdollistaa kaikkien nykyisin käytössä olevien yhdistelmien huoltamisen ja korjaamisen niitä katkomatta.

– Läpiajomahdollisuuden merkitys korostuu varsikin nopeissa töissä, kuten ilmapalkeen vaihdossa. Yhdistelmä voidaan ajaa sisään pitkänä ja puolen tunnin työn jälkeen auto pääsee jatkamaan matkaa.

Huoltomontun ohella korjaamoon sijoitetaan lattiaan upotettuna myös 30 tonnin nelipilarinostin, jota hyödynnetään niin kuorma-autojen kuin raskaiden pakettiautojen huolloissa ja korjauksissa. Palvelukeskuksessa tarjotaan myös katsastuspalveluita ulkopuolisen toimijan voimin.

– Uudessa palvelukeskuksessa meillä on Suomen oloissa poikkeuksellisen laaja valikoima monimerkkipalveluita; varaosavarastossamme on noin 20 000 nimikettä autoihin, perävaunuihin ja kuormankäsittelylaitteisiin. Toisessa päässä taloa työskentelee 15 ammattitaitoista monimerkkiasentajaa, Oskari Hentilä kertoo. Vasemmalla kuvassa Kai Saarikoski.

Uuden korjaamon laitekannasta Hentilä mainitsee sorvit, hiekkapuhalluskaapin ja siltanosturin. Erillisessä puhdastilassa taasen hoidetaan puhtautta vaativien komponenttien, kuten piirilevyjen tai hydrauliikkapumppujen korjaukset. Liikkuvan kaluston hydrauliikkaan panostetaan aiempaa tiukemmalla otteella, uuden palvelukeskuksen myötä asiakkaille voidaan tarjota täysi kattaus hydrauliikkakomponentteja asennuksineen.

–Muuton myötä tarjoamme palveluitamme asiakkaille aiempaa leveämmässä aikaikkunassa, lupaa Hentilä, jonka mukaan toimintojen keskittäminen yhteen pisteeseen näkyy asiakkaille entistä parempana asiakaspalvelukykynä.

– Jatkossa meillä on kaikki erikoisosaajat ja tietotaito samassa toimipisteessä, mikä helpottaa sisäistä koulutusta ja hiljaisen tiedon välittämistä tekijältä toiselle, summaa Hentilä yhden toimipisteen mukanaan tuomia etuja.

Originator Oy

  • raskaankaluston varaosien ja korjaamotoiminnan ammattilainen
  • toiminut Päijät-Hämeessä yli neljän vuosikymmenen ajan
  • työllistää tällä hetkellä 23 raskaan kaluston ammattilaista toimipisteissään Lahdessa ja Hollolassa
  • toimii alueellaan valtuutettuna Kesla-, Hiab-, Focolift-, Zepro-, Multilift-, Jonsered, Loglift- ja Moffett -huolto, korjaamo ja varaosapisteenä
  • toimii virallisena Webasto ja Eberspächer -jälleenmyyjänä ja korjaamona.
  • Hyvinkään HRP Oy on Originator Oy:n tytäryhtiö.