Kuljettajan murha ratkeamassa

20.11.2020

Kuljettajan murha ratkeamassa

Ruotsin poliisi uskoo tehneensä läpimurron seitsemän vuotta vanhan murhan tutkinnassa.

Kuorma-auto paloi helmikuussa 2013 Ruotsin Tjörnissä. Paikalle sattui kaksi teini-ikäistä tyttöä, jotka hälyttivät apua. Kun palokunta oli saanut tulen sammumaan, autosta löydettiin ruumis.
Poliisi uskoi jonkun murhanneen kuorma-auton kuljettajan. Varastettuaan lastin tekijä oli sytyttänyt tulipalon peittääkseen jälkensä.Ryöstäjää tai ryöstäjiä ei vain saatu kiinni.

Reilu seitsemän vuotta murhan jälkeen Ruotsin poliisi uskoo tehneensä läpimurron tutkimuksissaan kansainvälisen yhteistyön avulla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ruotsin Radio (Sveriges Radio P4 Väst) 13.11.2020.

Ruotsin poliisi uskoo nyt löytäneensä syyllisen, joka itse asiassa jo istuu vankilassa. Mies on 27-vuotias. Hän hyökkäsi kuorma-autonkuljettajan kimppuun yhdessä vähintään yhden rikostoverinsa kanssa. Kuljettaja kuristettiin hengiltä. Sen jälkeen lastina olleet alumiini- ja kuparilangat varastettiin. Saaliin arvo oli yli 200 000 Ruotsin kruunua (noin 20 000 euroa).

Ongelmana on, että epäilty on vangittuna muualla kuin Ruotsissa, eikä naapurimaamme poliisi ole voinut kuulustella häntä.
– Koska hän jo kärsii yhtä rangaistusta, olemme joutuneet poikkeustilanteeseen. Riippuu vangitsijan valtion viranomaisista, vapauttavatko he epäillyn kuulusteluja varten. Tilanne on erittäin poikkeuksellinen, syyttäjä Daniel Edsbagge sanoo.

Lähde: alkuperäinen artikkeli Ruotsin Radio https://sverigesradio.se/artikel/7598409