Tehoratsia viikolla seitsemän

07.02.2020

Tehoratsia viikolla seitsemän

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä maanantaista sunnuntaihin 10.- 16.2.2020.

Valvonnassa puututaan muun muassa kuljettajien asiattomaan puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttöön ajon aikana.

– Valvontajakson erityisteemana on ammattikuljettajien ajon aikaisen tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden valvonta, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.
Syynissä ovat myös näkökentän esteet kuten kojelaudan päälle rakennetut ja asennetut tasot ja tuulilasin kiinnitetyt koriste-esineet.
– Varsinkin sellaisiin esineisiin ja esteisiin, jotka haittaavat kuljettajan näkyvyyttä ajosuunnassa oikealle, Onninen sanoo.

Lisäksi valvontaa kohdennetaan aiemmilla valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin, kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon.
Vuoden 2019 vastaavalla valvontajaksolla tarkastettiin 1 566 ajoneuvoa, joista noin joka neljännelle jouduttiin antamaan tiedoksi joko sakko tai rikesakko ilmenneiden rikkeiden johdosta.
Tälläkin kertaa tavoitteena on noin 1 500 – 1 800 ajoneuvon tarkastaminen.

Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuvat kaikki suomalaiset poliisilaitokset. Valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista valvontateemaa.

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopistealueista vuonna 2020. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

Lähde: Poliisi