Kansainvälinen kuljettajan viikko näkyy keltaisin nauhoin

11.05.2021

Vuosittain toukokuun toiseen perjantaihin päättyvällä viikolla vietetään kansainvälistä Kuljettajan viikkoa, jolloin kiitetään ammattikuljettajia heidän arvokkaasta työstään. Aiemmin kiitosta on osoitettu toukokuun toisena perjantaina, mutta tänä vuonna jo toista kertaa kiitoksen osoitukselle on varattu koko viikko maanantaista perjantaihin, 10.-14.5.2021. Kansainvälinen kuljettajajärjestö UICR (Union Internationale des Chauffeurs Routiers) koordinoi kansainvälistä Kuljettajan viikkoa varmistaen, että kuljettajia huomioidaan eri puolilla maailmaa.

 

Kiitosta voi osoittaa monin tavoin, mutta kansainvälisen Kuljettajan viikon ajaksi Rahtarit ry pyytää solmimaan keltaisen nauhan ajoneuvon (henkilöauto, kuorma-auto, moottoripyörä, polkupyörä tms.) vasempaan peiliin tai kävellen liikkuessa vaikkapa vasempaan käsivarteen. Tämä on pieni ele, mutta sillä on suuri merkitys. Kiinnitä siis keltainen nauha ajoneuvosi vasempaan peiliin 10.-14.5.2021. Asiansa ajaa mikä vain keltainen nauha tai kangassuikale, joka pysyy kiinni peilinvarressa eikä peitä peilin näkymää.

Kiitosta voi osoittaa myös sosiaalisessa mediassa ottamalla kuvan peiliin sidotusta keltaisesta nauhasta ja postaamalla sen hashtagilla #kuljettajanviikko. Tämä on oiva tapa kiittää ammattikuljettajia sosiaalisen median puolella. UICR on perustanut oman ryhmän kansainväliselle Kuljettajan viikolle: www.facebook.com/groups/int.dayofprofessionaldrivers – käy tutustumassa ja tykkäämässä!

Laitathan siis keltaisen nauhan liehumaan ma-pe 10.-14.5.2021! Kiitos, että osallistut.

Lähde: Rahtarit ry