Idearikasta yrittämistä Pohjanmaalla

09.04.2020

Idearikasta yrittämistä Pohjanmaalla

Hinausyrittäjä kehitti koronan vuoksi uusia palveluja.

Hinaus ja Tuuppaus kompensoi haastavan tilanteen vaikutuksia kuljettamalla erikoisautoja. Kuva Petteri Vatanen.

Falck-ketjuun kuuluvassa Hinauksessa ja Tuuppauksessa tehdään töitä kahdellatoista hinausautolla, kolmella tiepalveluautolla sekä moottoripyöränkuljetusperävaunulla. Viimeiset ajat eivät kuitenkaan ole olleet yritykselle helppoja.
– Mennyt talvi oli haastava, odotimme sen tuovan kasvua, mutta toisin kävi. Syynä tähän on, ettei talvi tullut lainkaan perinteisessä mielessä, Hinauksen ja Tuuppauksen toimitusjohtaja Antti Valkonen kertoo.
– Yleensä pakkanen tuo hinausalalle töitä, mutta nyt kylmän aiheuttamat tehtävät vähenivät huomattavasti. Liukkaat kelit toki työllistivät meitä, mutta talven tulos jäi huomattavasti aiemmista.

Hankalan talven jälkeen lisää mietittävää toi koronavirusepidemia, mikä vähensi liikennettä. Valkonen kehitti tilanteen vuoksi ansaintalisän.
– Aloitimme erikoisajoneuvojen kuljetukset. Nämä tapahtuvat luontevasti muiden työtehtävien lomassa. Koska tällaiset työtehtävät eivät ole kiireellisiä, saadaan niiden aikataulut räätälöityä kätevästi.
– Asiassa auttavat vahvat suhteemme moniin ajoneuvojen harrastajapiireihin, eli yhteydet olivat jo olemassa. Koenkin laajentamisen tällaiseen toimintaan olleen hyvä ratkaisu.

Koronavirusepidemia nosti myös hygieniatoimenpiteiden määrää.
– Ajoneuvoja pestiin sisältäkin entistäkin enemmän. Teimme myös päätöksen, että otamme asiakkaat kyytiin, emme laita heitä taksiin. Tässä syy on yksinkertainen: emme halua jättää asiakasta tien poskeen.
Yritys työllistää Antti Valkosen ja hänen Virpi-vaimonsa lisäksi kahdeksan työntekijää.

Lue lisää Valkosen mietteitä seuraavasta Raskassarja-lehdestä (ilmestyy 12.6.2020 n:o 3/2020)

Teksti Tomi Olli, kuva Petteri Vatanen