HRP teki sen taas

27.05.2020

HRP teki sen taas

Hyvinkään HRP on ainut korjaamo, joka on voittanut Raskassarjan yrittäjäpalkinnon kahdesti.

Kuva Tommi Tapio.

Raskaan kaluston korjaamo- ja huoltopalveluihin keskittyvä Hyvinkään HRP voitti Raskassarja-ketjun yrittäjäpalkinnon jo toistamiseen. Edellisen kerran he pokkasivat voittopokaalin vuonna 2018. Molemmilla kerroilla myyntijohtaja Timo Mörsky on ollut yllättynyt voitosta. Tänä vuonna hän tosin tiesi etukäteen, että hyvillä sijoilla ollaan ja aavisti, että mahdollisuudet voittoon ovat olemassa.
– Kyllä se siltikin taas yllätyksenä tuli, ilahtunut mies kuittasi.

Tällä kertaa kokonaiskasvua on vauhdittanut tiskimyynnin osuus, joka on ollut edellisvuotta selvästi vilkkaampaa.
– Henkilöstön määrä on pysynyt ennallaan, mutta olemme panostaneet markkinointiin ja näkyvyyteen. Esimerkiksi myymälän houkuttelevuutta on lisätty ja Raskassarja -ketjun tuotteita on pyritty pitämään paremmin esillä, Mörsky luettelee.

Vaikka kehitystä ja kasvua on tapahtunut, tekemistä ja tavoiteltavaa riittää yhä. Esimerkiksi moottori- ja vaihteistolinjojen puolen osaamiseen voisi koulutuksen kautta panostaa enemmän. Uusia palvelualueita kartoitetaan jatkuvasti ja esimerkiksi vuonna 2018 uutena aloitettu hydrauliletkutuspalvelu on lähtenyt kivasti liikkeelle.
– Kaiken kaikkiaan meno on ollut hyvinkin tasaista. Positiivista on se, että olemme onnistuneet pysymään vauhdissa mukana.

Yrityksen käyntikortteja ovat monipuolinen osaaminen ja mahdollisuus palvella asiakasta kattavasti saman katon alta.
– Meillä on käytössä niin kutsuttu yhden luukun asiointitekniikka. Toimihenkilöt tekevät ristiin rastiin erilaisia tehtäviä. Esimerkiksi varaosamyyntiä tapahtuu myös töiden vastaanotossa ja päinvastoin.
Yritys työllistää tällä hetkellä 16 henkilöä.

Vuoden Raskassarja-myymälä -palkinnon voittajat vuosittain

  • 2013 Osa-Ratas Oy (Tornio)
  • 2014 Iisalmen Rekkapiste Oy
  • 2015 Originator Lahti Oy
  • 2016 Raskasvaraosa Oy (Vantaa)
  • 2017 Ikaalisten Autovaruste Oy
  • 2018 Hyvinkään HRP Oy
  • 2019 Pekant Oy (Oulu)
  • 2020 Hyvinkään HRP Oy

Koronatilanne on näkynyt HRP:lläkin jossakin määrin. Esimerkiksi puhelinliikenne on ollut tavallista rauhallisempaa.
– Toukokuussa kesän kynnyksellä meillä on yleisestikin ottaen rauhallisempaa, mutta kyllä pääsiäisen aikaan kun rajoituksen tulivat voimaan, meno rauhoittui entisestään.

Uudenmaan rajalla Uudenmaan puolella sijaitsevan yrityksen pihamaalla sijaitsevan lounasravintolan asiakasvirta katkesi rajoitusten jälkeen kuin seinään juosten.
– Tiskin yli myynnissä tuli selkeästi isompi pudotus kuin korjaamon puolella. Korjaamolla on kuitenkin ollut jatkuvasti töitä, vaikka jono lyheni aivan selkeästi koronaviruksen seurauksena, Mörsky kertoo.

Mies uskoo, että se, ettei väki ole liikkunut, on vaikuttanut koko kuljetusalaan erilaisin tavoin.
Osa on puhunut siitä, kuinka koronatilanne olisi kiihdyttänyt verkkokauppojen myyntiä. HRP:llä näin ei kuitenkaan ole tapahtunut.
– Meillä ei verkkokauppatilaukset ole mitenkään huomattavasti lisääntyneet.

– Nykyiset toimitilat ovat meille varsin toimivat, mutta pidämme silmät auki toisen toimipaikan avaamista varten, Timo Mörsky toteaa. Kuva Sanna Sarenius.

Tulevaisuudessa Hyvinkään HRP haluaa pysyä kehityksessä mukana. Yksi kehityskohde on verkkokauppa. Myös laajeneminen kiinnostaisi.
– Nykyiset toimitilat ovat meille varsin toimivat, mutta pidämme silmät auki toisen toimipaikan avaamista varten.

Kaiken avain on kuitenkin motivoitunut henkilökunta.
– On tärkeää, että henkilökunnalla on ajatukset samaan suuntaan. Sitä haluan nostaa esille ja lausua heille kiitokset.

Teksti: SANNA SARENIUS