Entinen ammattiautoilija avaa taukopaikan

29.05.2020

Entinen ammattiautoilija avaa taukopaikan

Taksialan konkari Pekka Lounio avaa Lahnajärven taukopaikan uudelleen.

Lahnajärven taukopaikkaa uudistettiin: aurinkoenergian ohella maalämpöjärjestelmä käyttää järviveden lämpöä lämmitykseen.

Yksi Suomen tunnetuimmista taksialan yrittäjistä Pekka Lounio vaihtoi vuonna 2019 alaa. Muun muassa Mankaan Taksia luotsannut Lounio osti silloin purku-uhan alla olevan Lahnajärven taukopaikan.
Se avautuu nyt kesäkuun alussa uudelleen tutussa paikassa, Turun ja Helsingin puolivälissä, noin minuutin ajomatkan päässä moottoritieltä.

Raskaan liikenteen tankkauspistettä Lahnajärven taukopaikalta ei löydy, mutta huoltoasematoimittajan kanssa neuvottelut olivat toukokuussa käynnissä.
– Haluamme tarjota nykyaikaiset palvelut ammattiliikenteelle: Uusi omistaja Lounio on tehnyt pitkän uran ammattiliikenteessä. Tunnemme ammattiliikenteen tarpeet ja satsaamme palveluihin tarjoamalla saunat, suihkut ja majoitustilat ammattiliikenteen käyttöön, viestintä- ja palvelupäällikkö Sanni Orasmaa kertoo.

Lounion uudistamaan kokonaisuuteen kuuluvat kahvila, oma leipomo, A-oikeuksin varustettu ravintola, lähituottajien tilapuoti, yleisölle avoin uimaranta ja kokous- sekä majoitustilat. Ensimmäisessä vaiheessa avataan ravintola ja tilapuoti. Uimaranta tulee käyttöön kesäkuun alkupuolella. Ravintolan 48-paikkaisella terassilla on oma grilli ja kokki. Myöhemmin aukeavat rantapaviljonki tanssilavoineen, lämmitetyt uima-altaat, kokoustilat, sauna sekä majoitustilat matkailijoille.

Lahnajärven taukopaikan ruoka ei aiemmin kaikkia kulkijoita ilahduttanut, sillä ravintola oli mukana Jyrki Sukulan tv-ohjelmassa ”Kuppilat kuntoon”. Sukula ei Lahnajärven kuppilaa kuntoon saanut, sillä yritys meni konkurssiin vuonna 2018.
Lounio lupaa nyt maukkaampia annoksia, sillä uutena ravintoloitsijana aloittaa Teemu Mattila. Hänen yrityksensä Gourmet Sarfvik Oy on pyörittänyt mm. Sarfvikin golfkentän, Talin Kartanon ja Kaartin ravintoloita. Ravintoloista Sarfvik on valittu useampaan kertaan Suomen parhaaksi golfravintolaksi.

Suomusjärvellä pitkään kesäasukkaana ollut Pekka Lounio on Suomen kokeneimpia johtohenkilöitä autoalalla.

Lahnajärven taukopaikka on Suomen ensimmäinen autoilijoille suunnattu taukopaikka. Se rakennettiin Helsingin olympialaisten vuoksi. Vuoden 1951 kesällä alueen läpi nimittäin kuljetettiin Turusta Helsinkiin ulkomaalaisia toimittajia, jotka halusivat tutustua Helsingin olympialaisten valmistelutöihin. Kyseinen paikka perustettiin valtatien varrelle Lahnajärven rannalle 50-luvulla. Taukopaikalta löytyi ravintola, kahvila sekä huoltoasema. Jopa linja-autojen pikavuorot pysähtyivät Lahnajärven taukopaikalla. Siinä muodossa taukopaikka toimi vuoteen 2008 asti.

Lounio suunnitteli ensin purkavansa osan rakennuksista.
– Hyvin pian kävi ilmi, että Lahnajärvi on niin paikallisille kuin matkailijoillekin tärkeä paikka, johon liittyi niin paljon tarinoita ja muistoja, että Lahnajärven säilyttäminen tuntui liki kansalaisvelvollisuudelta, Lounio kertoo.
Lounio perusti Suomusjärven tähtitimpurit – yrityksen, joka lähti paikallisin voimin kunnostusurakkaan.

Lähde: Lahnajärven taukopaikka ja www.lahnajarvi.fi
Teksti Sari Järvinen