Lattia kertoo lastin painon – uusi järjestelmä huomauttaa ylikuormasta

20.09.2022

Koskinen Oy tuo markkinoille painon tunnistavat lattiavanerilevyt kuorma-autoihin ja perävaunuihin.

Jokaiseen lattiavanerilevyyn on upotettu älykkäät paineanturit, jotka kertovat, kohdistuuko levyyn kuormaa ja kuinka paljon perävaunussa on tyhjää tilaa. Data tallennetaan pilvipalveluun muodossa, jota logistiikka-alalla yleisessä käytössä olevat suunnittelutyökalut, rahdinvälitysalustat ja telematiikkajärjestelmät pystyvät hyödyntämään reaaliajassa.

– Markkinoilla on lukuisia logistiikkaratkaisuja kuljetuskaluston seurantaan, mutta tähän asti itse kuorma on jäänyt huomiotta – vaikka se on loppujen lopuksi tärkeintä, toteaa Koskisen tuotekehitystiimin jäsen Andreas Strauch.

Vaikka kuljettajat ovat pystyneet seuraamaan rengaspaineita, jäähdytysjärjestelmiä ja ovia kojelaudastaan, itse kuormaan liittyvää dataa ei ole ollut tarjolla: kuinka paljon kuormaa on kyydissä, onko se tukevasti paikoillaan jne. Koskisen älykkäät SENSi-levyt muuttavat tilanteen.

– SENSi parantaa turvallisuutta jo pelkästään estämällä ylikuormauksen. Anturit havaitsevat myös, jos huonosti kiinnitetty kuorma irtoaa ja liikkuu pois paikaltaan.

Lähde: Koskinen Oy