Suomen ensimmäinen raskas Volvo-sähkökuorma-auto toimitetaan Storemen Logisticsille

16.11.2022

Alkuvuoden 2023 aikana Storemen Logisticsille luovutettava raskas, kokonaispainoltaan 44 tonnin Volvo FM 4×2 -täyssähkökuorma-auto tulee liikennöimään Uudellamaalla. Se kuljettaa tavaraa terminaalilta keskusliikkeisiin kahdessa vuorossa. Autoa ladataan sekä yön aikana terminaalilla että vuorojen välissä.

Storemen Logistics otti reilu vuosi sitten käyttöön Suomen ensimmäisen sarjavalmisteisen täyssähköisen Volvo-jakeluauton. Sopimuskuljetuksia hoitavan Storemen Logisticsin kalustosta yli 30 % on sähkö- ja kaasukuorma-autoja. Toiminta on jo nyt hiilineutraalia ja tavoitteena on fossiilivapaus vuoteen 2030 mennessä.

– Kestävän kehityksen kasvavat vaatimukset näkyvät jo tarjouspyynnöissä ja ensimmäiset asiakkaat ovat alkaneet vaatia ympäristöystävällisempiä kuljetuksia. Meillä on ollut käytössä viime syksystä lähtien Volvon täyssähköinen jakeluauto ja kokemukset siitä ovat olleet hyvin positiivisia. Kuljettajat, jotka sillä ovat ajaneet, eivät enää haluaisi siirtyä takaisin polttomoottoriautoon, Storemen Logisticsin toimitusjohtaja Jari Jokinen kertoo.

– Olemme erittäin iloisia kumppanuudestamme Storemen Logisticsin kanssa. Yhdessä voimme osoittaa, että sähkökuorma-autot ovat toteuttamiskelpoinen ratkaisu jo tänään. Uskon, että tämä rohkaisee monia muita asiakkaita ottamaan ensimmäisen askeleen omalla matkallaan kohti sähköisiä kuljetusratkaisuja, Volvon Finlandin toimitusjohtaja Magnus Björklund kertoo.

Sähkökuorma-autot mahdollistavat operoinnin paikallispäästöttömästi ilman meluhaittoja. Kestävän kehityksen kasvavat vaatimukset luovat myös kuljetusyrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Lähde ja kuva: Volvo Trucks