Power Truck Show ylsi ennätykseen

14.08.2023

Power Truck Show’ta vietettiin yhdeksättätoista kertaa Alahärmän PowerParkissa. Sää suosi tapahtumaa koko viikonlopun ajan ja kävijöitä oli ennätykselliset 34 000.

Tapahtumassa oli mukana noin 150 kuljetusmessuosastoa ja autonäyttelyssä ennätysmäärä erilaisia maalattuja, teipattuja ja rakennettuja ajoneuvoja, joita oli yhteensä 600. Myös pienoismallinäyttelyssä oli ennätysmäärä autoja esillä, joita oli noin 110.

Mikko Nukalan elämäntyötä kunnioittava Kustom King sai tapahtumassa paljon huomiota. Jari Välkkysen maalaama auto on taideteos. Kuva Mikko Niemi, MikkoPhotography

Autonäyttelyn haastajaluokan voitti Sami Koivisto Ky Sastamalasta. Super Truck luokan voitti Kuljetus M. Hahka Oy Vöyriltä. Koko autonäyttelyn parhaaksi eli Best in Show autoksi valittiin pietarsaarelainen P. Björk Transport Ab. Power Truck Show’ssa järjestäjänä toimineen edesmenneen Mikko Nukalan sekä Kuljetus Nukalan kunniaksi maalattu ja rakennettu auto Kustom King sai näyttelyssä paljon huomiota. Tänä vuonna jaettiinkin ensimmäistä kertaa Mikko Nukalan muistopalkinto, joka kantaa nimeä Kustom Kunkku. Palkinto myönnettiin Mika Auviselle, joka on tehnyt kuorma-autojen kustomointia tunnetuksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Myös tieliikennekäytössä olevat kuorma-autot ottivat kisaa toisistaan tractor ja truck pulling kisan yhteydessä. Nostoteliluokan voitti Jaakko Linna Sievistä ja telivetoluokan voitti Harri Maaninen Mattilanperältä.

Björk Transport vei voiton ja valittiin Best in Show autoksi. Kuva Joachim Cruus
Björk Transport vei voiton ja valittiin Best in Show autoksi. Kuva Joachim Cruus

Ensi vuonna Power Truck Show’ta vietetään jo kahdettakymmenettä kertaa 9.-10.8.2024 Alahärmässä, Powerparkissa.