Niinivirta European Cargo otti käyttöön neljännen sähkökuorma-auton

06.03.2022

Vantaalla toimiva logistiikkapalveluja tarjoava Niinivirta European Cargo Oy otti ensimmäisenä Pohjoismaisena toimijana käyttöön täyssähkökuorma-auton jo vuonna 2015. Nyt sähkökuorma-autojen kuljetuskapasiteettia lisätään ja yritys ottaa käyttöön kokonaispainoltaan 16,7 tonnin Volvo FL Electricin, Niinivirta European Cargon neljännen sähkökuorma-auton.

– Olemme tehneet jo vuosia sitten strategisen päätöksen vähentää omalta osaltamme hiilidioksidipäästöjä ja siirrymme vaiheittain kohti kestäviä kuljetusratkaisuja. Meillä on paljon aiempaa kokemusta sähkökuorma-autoista ja ne sopivat erinomaisesti kaupunkijakeluun päästöttömyyden ja hiljaisuuden ansiosta, kertoo Airi Kuokkanen, Niinivirta European Cargon toimitusjohtaja.

Uusi Volvo FL Electric tulee hoitamaan myymäläjakelua, ja sillä operoidaan pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Auton akkukapasiteetti on 265 kWh ja sen päivittäinen ajolenkki noin 200 km. Lataus tapahtuu pääsääntöisesti yön aikana Niinivirran terminaalilla. Tarvittaessa autoa voidaan myös ladata päivällä, kun se käy terminaalilla hakemassa uutta kuormaa.

Volvo FL Electricin käyttöönoton yhteydessä Niinivirta European Cargo lanseerasi päästöttömän kuljetuskonseptin Forzan, joka tuo uusimmat energiatehokkaat kuljetusratkaisut kasvavan jakeluliikenteen tarpeisiin. Täyssähköiset kuljetukset ovat kriittinen elementti tavaraliikenteen päästökuormituksen poistamisessa ja kestävien tavoitteiden viemisessä sanoista teoksi.

Niinivirta Transport S.p.A on toiminut sähkökuorma-autoilun edelläkävijänä Italiassa jo lähes 10 vuotta. Yritys on kerännyt valtavasti tietoa sähkökuorma-autoista ja tehnyt kehitystyötä yhdessä Niinivirta European Cargon kanssa. Tällä hetkellä Niinivirta Transport S.p.A:lla on käytössä 16 sähkökuorma-autoa.
– Vertailimme eri vaihtoehtoja ja Volvon kokemukset sähkökuorma-autoista vakuuttivat meidät. Uusi Volvo FL Electric on ensimmäinen hankkimamme sarjatuotantovalmisteinen sähkökuorma-auto. Hankinnassa erityisesti huoltopalveluilla oli tärkeä vaikutus, Airi Kuokkanen sanoo.

  • Volvo FL ELECTRIC
  • Akseliväli: 5300 mm
  • Vetotapa: 4×2
  • Ilmajousitus
  • Ajoneuvon kokonaismassa: 167 00 kg
  • Akkukapasiteetti kokonaisuudessaan: 265 kWh (range noin 200 km)
  • Lataus: Type2 AC 22kW / 150kW DC CCS2
  • Teho: 130kW / 425Nm vääntöä
  • Päiväohjaamo
  • Kuormakorin pituus: 7 500 mm. Koko sivun aukeava kori ja Zepro-takalaitanostin

 

Lähde ja kuva: Volvo Trucks