MANilta uusi mallisto

11.02.2020

MANilta uusi mallisto

MAN uudisti koko mallisarjansa ensimmäistä kertaa 20 vuoteen.

MAN julkisti 10.2. Bilbaossa uuden sukupolven kuorma-autonsa: TGX-, TGS-, TGM- ja TGL-mallinsa. MAN on kehittänyt voimalinjoja ja ohjelmistojärjestelmiä, jotta ajoneuvot toimisivat aiempaa taloudellisemmin. Valmistajan mukaan kaukoliikenneajossa onkin saatu kahdeksan prosenttia alhaisempia polttoaineen kulutuslukemia verrattuna aikaisempaan Euro6c-päästöluokan sukupolveen. Samalla ajoneuvojen CO2-päästöt alenivat.

Ohjaamovaihtoehtoja on kahdeksan, värivaihtoehtoja 3 000. Kuorma-autoja on uudelleenmuotoiltu ja aerodynamiikkaa parannettu. Uuden MAN-kuorma-automallisarjan ajoneuvoissa on kiinnitetty erityisen paljon huomiota kuljettajan työtilaan. Lisäksi MAN tarjoaa kohdennettua ja käytännöllistä opastusta eri varusteisiin ja digitaalisiin sovelluksiin tukeakseen kuljettajan tehokasta työskentelyä. Lisäksi kalustonhallintaan liittyviä toimintoja tuetaan jatkuvasti uusilla digitaalisilla palveluilla. Samalla MAN kuitenkin ilmoittaa yksinkertaistaneensa sähköjärjestelmää, jotta se toimisi aiempaa luotettavammin.

Uuden malliston myötä tarvitaan myös uusia varaosia: luetteloista löytyy nyt 22 000 uutta varaosanumeroa.

Suunnitellessaan uutta kuorma-autosukupolvea MAN hyödynsi kehitystyössä yli 700 ammattikuljettajaa, jotka pääsivät kertomaan mielipiteensä sen hetkisistä prototyypeistä. Tämän lisäksi MAN kutsui 300 saksalaista ja kansainvälistä asiakasta yhteensä 16 eri maasta Münchenin tehtaalle käydäkseen läpi suunnitelmia ennen toteuttamista. Suoritettujen haastattelujen ja ehdotuksien joukosta on poimittu ideoita uuteen kuorma-autosukupolveen. Samaan aikaan MAN kehittää jatkuvasti mallistoaan. Vuosittain yli 50 000 asiakasta antaa mielipiteensä kyselytutkimuksessa.

Lue lisää seuraavasta (2/2020) Raskassarja-lehdestä.