Joka kolmannessa autossa puutteita

27.01.2020

Joka kolmannessa autossa puutteita

Poliisi löysi raskaan liikenteen ratsiassa yllättävän paljon huomautettavaa.

Raskaan liikenteen valvontaiskuun osallistuivat Turun-, Tampereen-, Seinäjoen-, Vaasan- ja Kokkolan liikennepoliisin yksiköt perjantaina 24. tammikuuta. Poliisi pitää tarkastettuun ajoneuvomäärään nähden suurena raskaan liikenteen rikkeiden osuutta.

Vakavaksi laiminlyönniksi osoittautui sitomaton paperirullakuorma kuorma-autossa, jossa auton rakenteet eivät estä yllättävässä liikennetilanteessa tapahtuvaa painavien, sitomattomien paperirullien liikkumista ja putoamista pois pressulla katetusta kuormakorista. Sakon lisäksi kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Toinen vakava rikkomus löytyi erään ajoneuvoyhdistelmän kytkennästä, kun kuorma-auton vetokytkin oli viallinen. Perävaunu irrotettiin ja matka jatkui kirjallisten muistutusten jälkeen vain kuorma-autolla.

Valvonnassa tavattiin myös useita ajo- ja lepoaikarikkomuksia, esimerkiksi muutaman kerran toisen kuljettajan kuljettajakortilla ajanut kuorma-auton kuljettaja.

Lounais- ja Sisä-Suomen sekä Pohjanmaan poliisilaitosten yhteinen raskaan liikenteen valvontaisku pidettiin valtatiellä 3 ja valtatiellä 8. Kolmen poliisilaitoksen yhteinen ja samanaikainen valvontaisku toteutettiin ensimmäistä kertaa tällä vahvuudella.

Lähde: poliisi