Iveco testaa automatisoituja kuorma-autoja

10.03.2023

IVECO ja Plus aloittavat pitkälle automatisoitujen kuorma-autojensa testauksen julkisilla teillä Saksassa. Yhtiöt keräävät testauksella tietoja vahvistaakseen automatisoidun kuorma-autonsa toimintaa ja aloittaakseen mahdollisen tehdastuotannon suunnittelun. Plus valmistaa itseohjautuvia kuorma-autoteknologioita.

– Saksa on johtava suunnannäyttäjä autonomisessa ajamisessa, joten olemme innoissamme voidessamme käynnistää yleisillä teillä toteutettavan testiohjelmamme juuri Saksassa. Maa on jo pitkään tukenut teknologisten innovaatioiden ja turvallisuusratkaisujen, kuten itseohjautuvien kuorma-autojen, kehitystyötä. Tämä on tärkeä vaihe suunnitelmissamme tuoda markkinoille itseohjautuvia kuorma-autoja, kertoo Marco Liccardo, IVECO Groupin Chief Technology & Digital Officer.

Testaus laajennetaan lähikuukausina Itävaltaan, Italiaan ja Sveitsiin. Jokaisen maan ainutlaatuiset tie- ja ajo-olosuhteet altistavat automatisoidun kuorma-auton monenlaisille maastoille, teiden kaltevuuksille ja sääolosuhteille. Tämä auttaa laajentamaan Plus-tekniikan mahdollisuuksia ja toimintoja.

IVECO Finlandin myyntijohtaja Tuomas Virén pitää testiohjelmaa kiinnostavana myös Suomen kannalta:

– IVECO Finland seuraa projektia tiiviisti, ja odotamme innolla näkevämme pitkälle automatisoituja IVECO-kuorma-autoja leveysasteillamme. Ensimmäinen askel tässä on heinäkuussa 2024 voimaan tulevat EU:n uudet GSR-säännöt (General Safety Regulation), joissa useat turvajärjestelmät ovat lain edellyttämiä. Ne pitävät sisällään esimerkiksi kaistavaroittimen, kuljettajan väsymisanturin ja liikennemerkkejä lukevan vakionopeudensäätimen.

Lähde: Iveco