Ahola ajoi Suomen ensimmäinen täyssähköisen kansainvälisen rahdin

17.02.2023

Suomen ensimmäinen rajan ylittänyt täyssähköinen kuljetus saapui Naantaliin Ahola Transportin puoliperävaunuyhdistelmällä 11. helmikuuta. Ajoneuvo saapui Ruotsista, jossa kyydissä olleet tavarat oli lastattu perjantaina. Laivamatkan jälkeen puoliperävaunuyhdistelmästä purettiin kuorma Turkuun, jonka jälkeen matka jatkui uuden kuorman lastaukseen Naantaliin.

Ahola Transport on ollut rohkea edelläkävijä useassa eri kehitysprojektissa.
– Tulevaisuudessa sähköllä ja muilla uusiutuvilla kulkevien kuorma-autojen rooli logistiikkaketjussa tulee kasvamaan räjähdysmäisesti. Aholalle on ollut aina tärkeää olla muutoksen mahdollistaja ja siksi tulemme jatkamaan investointejamme uusiin ja vastuullisempiin vaihtoehtoihin myös tulevaisuudessa, kertoo Ahola Transportin toimitusjohtaja Åke Nyblom.

Scanian 25P on täyssähkömalliston ensimmäinen sarjatuotantomalli. Sen yhdeksänakkuinen versio mahdollistaa noin 250 kilometrin toimintamatkan kuormituksesta riippuen. Sähkömoottori tuottaa 230 kW:n jatkuvan tehon ja 1 300 Nm:n väännön. Huipputeho on 295 kW ja 2 200 Nm.

Scania on jo myös julkaissut alueellisiin kuljetuksiin tarkoitetut raskaammat täyssähkömallit, joiden tuotanto alkaa vuoden 2023 lopulla.

Lähde ja kuva: Scania / Ahola Transport