Vekka Group voitti kilpailutuksen

14.12.2019

Vekka Group voitti kilpailutuksen

Hämeenlinnaan kuusi biokaasubussia – Gasum joutuu laajentamaan varastoa.

Hämeenlinnan kaupungin bussikilpailutuksen on voittanut Vekka Group Oy (Hämeenlinnan bussiliikenne), joka tuo Hämeenlinnan joukkoliikenteeseen kuusi biokaasukäyttöistä linja-autoa. Uudet linja-autot aloittavat liikennöinnin kesän 2020 aikana linjoilla 1,3 ja 11.

Kaasun kysyntä on Hämeenlinnan alueella kasvanut, ja vähäpäästöisestä ja edullisesta polttoainemuodosta ovat kiinnostuneita niin yksityisautoilijat, kunnat kuin kuljetusyrityksetkin. Vastatakseen kysyntään ja palvellakseen aluetta entistä paremmin Gasum investoi Hämeenlinnan nykyisen kaasutankkausaseman palvelukapasiteetin kasvattamiseen muun muassa laajentamalla kaasuvarastoa kesään 2020 mennessä.

Scania Suomen toimittamat linja-autot tukevat Hämeenlinnan tavoitetta olla resurssiviisas kaupunki, jossa muun muassa energian kulutus vähenee, liikkuminen on sujuvaa ja vähäpäästöistä sekä materiaalit kierrätetään. Biokaasun käytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaarenaikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosentilla verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Lisäksi biokaasun käytössä syntyy vain murto-osa lähipäästöjä, kuten typenoksideja ja pienhiukkaspäästöjä.

– Uusien kaasubussien toimintasäde on lähes dieselbusseja vastaava. Investoinnilla on myös suuri merkitys kokonaisvaltaisesti kansantalouteemme kotimaisen koriteollisuutemme kautta. Scania Suburban LE on ollut markkinajohtaja omassa segmentissään heti julkaisuvuotensa jälkeen. Suuren kysyntänsä vuoksi kyseistä tuotetta kokoonpannaan nykyisin Scanian Lahden sekä Puolan Slupskin tehtailla. Merkittävä osa auton alihankinnoista tehdään suomalaisilta yrityksiltä, kommentoi Scania Suomen myyntipäällikkö Ilkka Korpela.