Renault rakentaa 12 vuoden tauon jälkeen Suomeen puukuljetusauton

27.05.2022

– Rakennamme Suomeen ensimmäistä kertaa 12 vuoteen puuauton, jonka ensiesittely on Finnmetkossa. Renault Trucks puuautoja on tehty useita T-, C- ja K-alustoille, ja niitä on myyty esim. Skotlantiin, Norjaan, Kameruniin sekä lukuisiin muihin maihin, Volvo Finland Ab:n Renault Trucks myyntijohtaja Pasi Gerpe sanoo.

Renaultin puukuljetusautoja toimitettiin vuosien 2008-2010 aikana useille suomalaisille asiakkaille.

Uusi Finnmetkoon rakenteilla oleva puuauto on Renault Trucks C 520 8×4 Alucarin puuautovarustuksella. Alustan etuna on keveys.

– On hienoa, että pääsemme pian näyttämään suurelle yleisölle uudenlaista puuautovaihtoehtoa.

Osastolla tutustuttavina on kolme esitystä Renault Trucks  -tuotteista: C520 8×4 -tridem puuautovarustuksella sekä C520 8×4 -tridem tienhoitovarustuksella. Molemmat autot on varustettu 13-litraisella 520 hevosvoimaa tuottavalla DTI 13 -moottorilla sekä 12-portaisella Optidriver -vaihteistolla. Tässä automatisoidussa vaihteistossa on ryömintävaihteet sekä lisäksi Off Road -toiminto varmistamassa etenemistä haastavissa olosuhteissa. NEK Oy:n FIXER -konsepti huoltoauto on osastolla rakennettuna Renault Trucks D 14 alustalle. Fixerissä esitellään kehitystyön uutuudet ja viimeiset yksityiskohdat.

FinnMetko järjestetään Jämsässä 1.-3.9.2022. Näyttely on avoinna päivittäin kello 9–17. Näyttelyalueen osoite: Metsäoppilaitoksentie 14, Jämsä.