Jättikauppa: Posti ostaa Aditro Logisticsin

24.02.2020

Jättikauppa: Posti ostaa Aditro Logisticsin

Posti ostaa 100 miljoonan liikevaihtoa takovan ruotsalaisen logistiikkayrityksen.

Posti, Valedo Partners ja muut Aditro Logisticsin omistajat ovat allekirjoittaneet 24.2.2020 sopimuksen, jonka mukaan Posti ostaa Aditro Logistics AB:n koko osakekannan.

Aditro Logistics perustettiin Ruotsin Jönköpingissä vuonna 1973 nimellä Dila Logistik AB. Yhtiön tarjontaan kuuluu laaja valikoima logistiikkapalveluita, kuten varasto-, henkilöstövuokraus- ja kuljetuspalvelut. Postin mukaan Aditro Logisticsilla on houkutteleva sekä hyvin monipuolinen ja uskollinen asiakaskunta. Yhtiöllä on kuusi varastoa Ruotsissa ja yksi Norjassa, ja niiden yhteenlaskettu varastotila on noin 230 000 neliömetriä.

Viime vuosina Aditro Logistics on kasvanut kannattavasti ja orgaanisesti sekä selvästi markkinoita nopeammin. Vuonna 2019 Aditro Logisticsin liikevaihto oli noin 100 miljoonaa euroa (noin 1 100 miljoonaa Ruotsin kruunua). Yhtiöllä on 1 100 kokoaikaista työntekijää, joista 1 050 työskentelee Ruotsissa ja 50 Norjassa.

Aditro Logisticsin ostaminen vauhdittaa Postin logistiikkapalveluiden kasvua.
– Posti kasvaa strategian mukaisesti, ja tämä yrityskauppa vahvistaa asemaamme Pohjoismaissa ja Itämeren alueella. Yhdessä voimme auttaa asiakkaitamme parantamaan heidän kilpailukykyään, sanoo Postin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto.
–Suomessa yhtiömme Transval Group on markkinajohtaja logistiikan ulkoistusratkaisuissa. Aditro Logisticsin myötä olemme suurimpien toimijoiden joukossa nyt myös Ruotsin ja Norjan markkinoilla. Näin voimme paremmin kehittää ja laajentaa palveluvalikoimaamme asiakkaillemme Pohjoismaissa.

– Yhdistämällä voimamme Postin kanssa voimme oppia toisiltamme sekä laajentaa tarjontaamme ja kehittää nykyisiä logistiikan ulkoistusratkaisuja uudelle tasolle”, Aditro Logisticsin toimitusjohtaja Johannes Gussander sanoo.

Kaupan toteuduttua Aditro Logistics jatkaa toimintaansa itsenäisenä liiketoimintaryhmänä osana Postia, ja sen toimintaa johtaa Johannes Gussander, Aditro Logisticsin nykyinen toimitusjohtaja. Gussander raportoi Postin toimitusjohtaja Turkka Kuusistolle.

Toteutuakseen kauppa vaatii vielä Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja Posti odottaa saavansa kaupan päätökseen vuoden 2020 toisella neljänneksellä.

Lähde: Posti